1

Kan de krantenwinkel dit weekend nog open?

Corona 0 reacties 13 maart 2020

Gisterenavond heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist dat alle winkels die geen essentiële producten zoals voeding of geneesmiddelen verkopen tijdens het weekend de deuren moeten sluiten. Momenteel overleggen de persuitgevers, -distributeurs en winkelfederaties over de consequenties voor de persverkoop.

Toen premier Sophie Wilmès donderdagavond laat de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad toelichtte, werd meteen duidelijk dat ook de impact op de kleinhandel niet te onderschatten zou zijn. Vanaf vandaag 13/3/2020 om middernacht tot 3/04/2020 sluiten winkels de deuren tijdens het weekend, met uitzondering van de winkels die essentiële producten verkopen zoals apothekers en supermarkten. In deze periode kunnen alle winkels wel open blijven tijdens de weekdagen.

Is pers essentieel?

Of kranten als een essentiële dienst worden beschouwd is momenteel onduidelijk. De persfederaties plegen overleg en later op de dag verwachten we mededelingen en standpunten van de uitgevers en de distributie.

Van zodra Radar en VFP hierover meer vernemen, brengen we de verkopers hiervan op de hoogte.

0 reacties
Disclaimer Reacties

Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. Persradar verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. Persradar en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.