1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

4
E-commerce

UNIZO dringt opnieuw aan op verbod gratis retour: slecht nieuws voor pakjespunten?20 oktober 2022

Zelfstandigenorganisatie UNIZO heeft opnieuw gepleit voor een totaalverbod op het systeem van gratis retours. Voor dagbladhandelaars met een inleverpunt kan zo’n herziening van het herroepingsrecht een rem zetten op de inkomsten uit de verwerking van pakjes.

1
Financieel

Elektronisch betalen moet voortaan in elke krantenwinkel kunnen4 juli 2022

Sinds 1 juli moet elke handelaar in ons land, dus ook een dagbladhandel, minstens één elektronisch betaalmiddel aan de klanten aanbieden. “De discriminatie tussen winkels die het wel en winkels die het niet aanbieden, moet eruit”, laat minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstaan.

3
De krantenwinkel

Huis Verschelden: “Alles wat je doet, moet je graag doen”24 juni 2022

Het staat in grote letters boven de deur, aan het kokette Oudstrijdersplein in het Oost-Vlaamse Denderstadje Ninove, bekend omwille van zijn oud-stervoetballers Franky Van Der Elst en (ereburger) Wesley Sonck, of nog door Marijn ‘Bathazar Boma’ Devalck. Huis Verschelden is er gevestigd sinds 1953. Een zaak gekend door zowat alle Ninovieters. Tekst: Guy Reynaerts – […]

0
De krantenwinkel
VFP +

VFP hamert op neutraliteit bij toekenning postpunten16 juni 2022

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft VFP om inlichtingen gevraagd over de verkoop van Press Shop en Relay door bpost aan het gokbedrijf Golden Palace. VFP werkte een grondig advies uit dat u als geregistreerde lezer hier kan inkijken.

4
Kansspelen

Probeerde de Nationale Loterij private operatoren te kortwieken?16 juni 2022

Het verbieden van gokreclame leek aanvankelijk een initiatief van minister van Justitie Van Quickenborne. Een brief die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws konden inkijken, werpt een nieuw licht op het reclameverbod. Vraag is of de Nationale Loterij aandrong op het vleuggellam maken van de private operatoren en dus van een belangrijke inkomstenbron van de […]

0
Rookwaren
VFP +

Maakten de sigarettenfabrikanten prijsafspraken? Lees hier de beslissing8 juni 2022

Op 13 april 2022 deed de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) een uitspraak in het onderzoek naar de prijsafstemming tussen Philip Morris, BAT, JTI en ITB. Intussen is de volledige tekst van de beslissing beschikbaar en kunnen we eindelijk de vraag beantwoorden: stemden de fabrikanten onderling af over de sigarettenprijs en duwden ze zo de marge van de krantenwinkels naar beneden?

1
Kansspelen

Debat gokreclame: Nationale Loterij wijst naar monopolie20 mei 2022

Sinds bekend raakte dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werkt aan een Koninklijk Besluit dat reclame voor weddenschappen verbiedt, woedt het maatschappelijk debat over gokken en gokreclame in alle hevigheid. Ook de Nationale Loterij vangt daarbij veel wind, omdat het KB de kansspelen van het overheidsbedrijf ontziet. Intussen nam de Nationale Loterij een duidelijk […]

0
Kansspelen

Verbod op gokreclame geldt niet voor krantenwinkels11 mei 2022

Als het van minister van Justitie Van Quickenborne afhangt gaat bijna alle reclame voor sportweddenschappen in België nog dit jaar op de schop. Krantenwinkels vormen een uitzondering en kunnen binnen en buiten reclame blijven tonen. Dat vernam Radar op het kabinet van de minister.

1
De krantenwinkel

Verliezen krantenwinkels recht om langer open te blijven?6 mei 2022

Als een nieuw wetsvoorstel aanvaard wordt dan verliezen krantenwinkels weldra hun uitzondering op de wet op de openingsuren. Die biedt krantenwinkels nu de mogelijkheid om voor 5u en na 20u geopend te zijn. Het voorstel van Les Engagés (het voormalige cdH) wil de huidige regels vervangen door een vergunningsaanvraag bij de gemeente.

1 2 3 21