1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

0
De krantenwinkel

Dagbladhandel ‘Bij Deborah’: “Eigenlijk ben ik nu een beetje een pakjeswinkel”9 mei 2023

Vlak bij de kerk van Marke, de tweede grootste deelgemeente van Kortrijk, vinden we de aangenaam ogende krantenwinkel ‘Bij Deborah’. Een ruime zaak die bovenop een ruim assortiment aan tijdschriften slim heeft gediversifieerd. Pakjesdiensten zorgen voor trafiek, nevenactiviteiten zoals nieuwkuis voor marge. Tekst: Guy Reynaerts – Foto’s: Bram Tack Van kapper naar dagbladhandel “Mijn vader […]

0
De krantenwinkel

Steven Was (Huis Was-Creemers): “Als dagbladhandelaar moet je creatief zijn”28 april 2023

Op de markt van Peer baten Steven Was en Denise Aerts al 26 jaar de dagbladhandel Huis Was-Creemers uit. Als derde generatie van dagbladhandelaars gingen ze de uitdaging aan om het aanbod te diversifiëren. Soms met succes, soms zonder, maar wel met een goed draaiende zaak als eindresultaat. Redactie: Guy Reynaerts – Foto’s: Bram Tack

0
Kansspelen

Wat betekent het verbod op gokreclame voor publiciteit in krantenwinkels?18 april 2023

Het aanstaande verbod op gokreclame verbiedt reclame op openbare plaatsen. Betekent dat ook het einde van reclame voor sportweddenschappen aan de gevels van krantenwinkels of zelfs in de winkel? We vroegen het na en schatten ook de kansen in van het idee om de minimumleeftijd voor sportweddenschappen op te trekken naar 21 jaar.

1
Financieel

Uitzonderlijke premie van 100 euro: Nationale Loterij schat kwalitatieve verkooppunten naar waarde23 december 2022

De Nationale Loterij heeft beslist om een uitzonderlijke, eenmalige premie van 100 euro toe te kennen aan 1.448 verkooppunten, hoofdzakelijk krantenwinkels, waarmee kwalitatief samengewerkt wordt. De selectie gebeurde op basis van objectieve criteria.

8
Pers

Persverkoop in 2022: duidelijke terugval in (quasi) alle categorieën2 december 2022

De verkoop van pers in de krantenwinkels heeft in 2022 de dalende tendens van voor de pandemie hernomen. Dat blijkt uit cijfers van AMP. Ten opzichte van 2021 liet de persverkoop in zijn geheel een daling van om en bij de 13% noteren. Zowel kranten, magazines als boeken delen in de klappen.

4
E-commerce

UNIZO dringt opnieuw aan op verbod gratis retour: slecht nieuws voor pakjespunten?20 oktober 2022

Zelfstandigenorganisatie UNIZO heeft opnieuw gepleit voor een totaalverbod op het systeem van gratis retours. Voor dagbladhandelaars met een inleverpunt kan zo’n herziening van het herroepingsrecht een rem zetten op de inkomsten uit de verwerking van pakjes.

1
Financieel

Elektronisch betalen moet voortaan in elke krantenwinkel kunnen4 juli 2022

Sinds 1 juli moet elke handelaar in ons land, dus ook een dagbladhandel, minstens één elektronisch betaalmiddel aan de klanten aanbieden. “De discriminatie tussen winkels die het wel en winkels die het niet aanbieden, moet eruit”, laat minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstaan.

3
De krantenwinkel

Huis Verschelden: “Alles wat je doet, moet je graag doen”24 juni 2022

Het staat in grote letters boven de deur, aan het kokette Oudstrijdersplein in het Oost-Vlaamse Denderstadje Ninove, bekend omwille van zijn oud-stervoetballers Franky Van Der Elst en (ereburger) Wesley Sonck, of nog door Marijn ‘Bathazar Boma’ Devalck. Huis Verschelden is er gevestigd sinds 1953. Een zaak gekend door zowat alle Ninovieters. Tekst: Guy Reynaerts – […]

0
De krantenwinkel
VFP +

VFP hamert op neutraliteit bij toekenning postpunten16 juni 2022

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft VFP om inlichtingen gevraagd over de verkoop van Press Shop en Relay door bpost aan het gokbedrijf Golden Palace. VFP werkte een grondig advies uit dat u als geregistreerde lezer hier kan inkijken.

1 2 3 21