1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

0
Rookwaren

Is het verbod op tabaksreclame in krantenwinkels ongrondwettelijk?23 juni 2021

De rechtszaak tegen het verbod op tabaksreclame in de krantenwinkels nadert haar ontknoping. De Ministerraad bezorgde VFP en BAT Belgium een wederwoord, maar reageert daarin niet op al de door VFP aangehaalde punten. Het is nu aan het Grondwettelijk Hof om de procedure af te ronden.

3
Financieel

Belgische persconcessie vele malen duurder dan de Franse18 juni 2021

België betaalt bpost bijzonder gul voor het bussen van kranten en magazines bij de abonnees. Dat blijkt uit een vergelijking die VFP liet maken tussen de persconcessie aan bpost en de Franse staatssteun voor persdistributie. La Poste krijgt in Frankrijk de helft minder dan bpost bij ons, terwijl het land 22 maal groter is.

0
Pers

AMP crediteert onverkochten al voor de controle31 mei 2021

Vanaf 1 juni rolt AMP een nieuwe regeling voor de onverkochten uit. Winkels die op Distriweb de onverkochten doorgeven, zal AMP na twee dagen crediteren op basis van wat ze hebben ingegeven. De creditering komt voortaan dus voor de controle in plaats van erna.

0
Rookwaren

Belg start gemiddeld met roken op 16 jaar31 mei 2021

De gemiddelde leeftijd waarop mensen regelmatig beginnen te roken, ligt in ons land op 16 jaar. Dat schrijft het medisch vakblad The Lancet. Voor zowel jongens als meisjes staat België met die leeftijd in de top tien van landen waar roken vroeg van start gaat. Het internationale gemiddelde is 19 jaar.

2
Pers

AMP herneemt rechtstreekse boekendistributie (en verhoogt marge)31 mei 2021

Vanaf deze week levert AMP de boeken en strips van Standaard Uitgeverij opnieuw rechtstreeks aan de krantenwinkels. De constructie met Imapress als commerciële partner houdt op te bestaan en de korting voor de winkelier verhoogt naar 25% of 30% (zonder recht van retour). Vanaf het najaar wil AMP op die manier opnieuw alle belangrijke boekenuitgevers in portefeuille hebben.

0
Financieel

Unizo Kenniscentrum Dagbladhandel wil weigeringen bankrekeningen stoppen5 mei 2021

Volgens het Unizo Kenniscentrum voor de Dagbladhandel ondervonden de afgelopen jaren ook krantenwinkels hoe financiële instellingen weigeren om een bankrekening te openen of bestaande rekeningen afsluiten. Een nieuwe wet die dat moet verhinderen liep vertraging op, tot ongenoegen van Unizo.

5
Financieel

N-VA legt afschaffing bpost-subsidie op tafel5 mei 2021

De subsidie die bpost ontvangt voor het bussen van abonnementskranten komt opnieuw onder vuur. N-VA diende een wetsvoorstel in om de staatssteun af te schaffen en gaat daarmee lijnrecht in tegen het standpunt van de bevoegde minister van Economie Pierre-Yves Dermagne.

0
Pers

Nieuwe CEO voor Ubiway Distribution29 april 2021

Ubiway Distribution heeft met Benoit Dewaele een nieuwe Chief Executive Officer. Met ingang van 1 april neemt hij de fakkel over van Nicolas Meire die sinds 2017 aan het hoofd stond.

0
Pers

Press Shop en Relay weg bij bpost?29 april 2021

Bpost onderzoekt of een verkoop mogelijk is van Ubiway Retail, waarvan onder andere Press Shop en Relay deel uitmaken. Dat meldt de krant De Tijd. Bpost reageert voorlopig niet op het uitlekken van de plannen.

1 2 3 16