1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

Onderzoek

Enquête: hoe verloopt de boekenverkoop in uw winkel?4 september 2020

Boeken en strips hoorden haast intuïtief bij het aanbod van een krantenwinkel. De verkoop ervan staat echter onder druk door de toenemende concurrentie online en offline. Het benieuwt ons hoe persverkopers tegen de verkoop van boeken en strips aankijken en daarom polsen we in een korte enquête graag naar uw mening hierover. Via deze link […]

Corona

Dagbladhandels over hun boekenverkoop4 september 2020

De margeverlaging van boekenuitgever Van Ditmar heeft de tongen losgemaakt. Zijn boeken nog een rendabel product voor een krantenwinkel? We vroegen dagbladhandelaars hoe ze aankijken tegen de verkoop van boeken en strips in een markt met stevige concurrentie en druk op de marges.

Pers

AMP schakelt over naar nieuw ticketsysteem voor klantenvragen2 september 2020

Sinds 25 augustus werkt AMP met een nieuw ticketsysteem om aanvragen van persverkopers beter te verwerken. Via een nieuw ticketsysteem wil de distributeur efficiënter en meer gestructureerd alle vragen kunnen beantwoorden.

Pers

Van Ditmar stelt verkoopmarge naar beneden bij24 augustus 2020

De Nederlandse boeken- en stripuitgever Van Ditmar heeft eerder dit jaar zijn korting voor de persverkopers aanzienlijk verlaagd. De beslissing kwam er zonder overleg en op het moment dat de uitgever de overstap maakte van Imapress naar AMP.

Onderzoek

Resultaten enquête elektronisch betalen: wijdverspreid, maar liever niet verplicht24 augustus 2020

De resultaten van onze enquête over elektronisch betalen zijn overduidelijk. Een heel grote meerderheid biedt al minstens één vorm van elektronisch betalen aan. Maar opvallend: een wettelijke verplichting vinden veel dagbladhandelaars geen fijn idee.

Corona

Elektronisch betalen weldra een verplichte optie in alle winkels?19 augustus 2020

Eind 2019 diende CD&V een wetsvoorstel in dat ondernemingen verplicht om elektronische betalingen altijd te aanvaarden. Dat stuitte toen op kritiek, maar ook hier zorgde de Corona-pandemie voor een ommekeer. De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO liet recent weten dat het wetsontwerp opnieuw op tafel ligt.

Corona

Nationale Loterij schrapt (tijdelijk) boetes bij mystery shopping inbreuken19 augustus 2020

De mondmaskerplicht heeft de Nationale Loterij overtuigd om opnieuw in te grijpen in haar mystery shopping plannen. In de derde golf van dit jaar zullen overtreders geen boete krijgen.

Corona

Nederlandstalige kranten crisisbestendiger dan de Franstalige17 augustus 2020

In volle Corona-crisis, tussen maart en mei, trokken de Nederlandstalige kranten beter hun streng dan de Franstalige titels. Dat blijkt uit cijfers van AMP die we opvroegen naar aanleiding van een gesprek met krantenuitgever François le Hodey bij Mediaspecs.

Corona

Overzicht van de Corona-steunmaatregelen – UPDATE17 augustus 2020

Tijdens de eerste golf van de Corona-pandemie zagen heel wat steunmaatregelen het licht. Welke mogelijkheden zijn nog van kracht tijdens de tweede golf en welke extra maatregelen dienen zich aan?

1 2 3 9