1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

1
Financieel

Uitzonderlijke premie van 100 euro: Nationale Loterij schat kwalitatieve verkooppunten naar waarde23 december 2022

De Nationale Loterij heeft beslist om een uitzonderlijke, eenmalige premie van 100 euro toe te kennen aan 1.448 verkooppunten, hoofdzakelijk krantenwinkels, waarmee kwalitatief samengewerkt wordt. De selectie gebeurde op basis van objectieve criteria.

8
Pers

Persverkoop in 2022: duidelijke terugval in (quasi) alle categorieën2 december 2022

De verkoop van pers in de krantenwinkels heeft in 2022 de dalende tendens van voor de pandemie hernomen. Dat blijkt uit cijfers van AMP. Ten opzichte van 2021 liet de persverkoop in zijn geheel een daling van om en bij de 13% noteren. Zowel kranten, magazines als boeken delen in de klappen.

4
E-commerce

UNIZO dringt opnieuw aan op verbod gratis retour: slecht nieuws voor pakjespunten?20 oktober 2022

Zelfstandigenorganisatie UNIZO heeft opnieuw gepleit voor een totaalverbod op het systeem van gratis retours. Voor dagbladhandelaars met een inleverpunt kan zo’n herziening van het herroepingsrecht een rem zetten op de inkomsten uit de verwerking van pakjes.

1
Financieel

Elektronisch betalen moet voortaan in elke krantenwinkel kunnen4 juli 2022

Sinds 1 juli moet elke handelaar in ons land, dus ook een dagbladhandel, minstens één elektronisch betaalmiddel aan de klanten aanbieden. “De discriminatie tussen winkels die het wel en winkels die het niet aanbieden, moet eruit”, laat minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstaan.

3
De krantenwinkel

Huis Verschelden: “Alles wat je doet, moet je graag doen”24 juni 2022

Het staat in grote letters boven de deur, aan het kokette Oudstrijdersplein in het Oost-Vlaamse Denderstadje Ninove, bekend omwille van zijn oud-stervoetballers Franky Van Der Elst en (ereburger) Wesley Sonck, of nog door Marijn ‘Bathazar Boma’ Devalck. Huis Verschelden is er gevestigd sinds 1953. Een zaak gekend door zowat alle Ninovieters. Tekst: Guy Reynaerts – […]

0
De krantenwinkel
VFP +

VFP hamert op neutraliteit bij toekenning postpunten16 juni 2022

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft VFP om inlichtingen gevraagd over de verkoop van Press Shop en Relay door bpost aan het gokbedrijf Golden Palace. VFP werkte een grondig advies uit dat u als geregistreerde lezer hier kan inkijken.

4
Kansspelen

Probeerde de Nationale Loterij private operatoren te kortwieken?16 juni 2022

Het verbieden van gokreclame leek aanvankelijk een initiatief van minister van Justitie Van Quickenborne. Een brief die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws konden inkijken, werpt een nieuw licht op het reclameverbod. Vraag is of de Nationale Loterij aandrong op het vleuggellam maken van de private operatoren en dus van een belangrijke inkomstenbron van de […]

0
Rookwaren
VFP +

Maakten de sigarettenfabrikanten prijsafspraken? Lees hier de beslissing8 juni 2022

Op 13 april 2022 deed de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) een uitspraak in het onderzoek naar de prijsafstemming tussen Philip Morris, BAT, JTI en ITB. Intussen is de volledige tekst van de beslissing beschikbaar en kunnen we eindelijk de vraag beantwoorden: stemden de fabrikanten onderling af over de sigarettenprijs en duwden ze zo de marge van de krantenwinkels naar beneden?

1
Kansspelen

Debat gokreclame: Nationale Loterij wijst naar monopolie20 mei 2022

Sinds bekend raakte dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werkt aan een Koninklijk Besluit dat reclame voor weddenschappen verbiedt, woedt het maatschappelijk debat over gokken en gokreclame in alle hevigheid. Ook de Nationale Loterij vangt daarbij veel wind, omdat het KB de kansspelen van het overheidsbedrijf ontziet. Intussen nam de Nationale Loterij een duidelijk […]

1 2 3 21