1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

Partnercontent

580 jaar geleden ontstond de ‘loterij’ in Brugge3 december 2021

In het jaar 1441 nam men in Brugge een nooit gezien initiatief waarvan ze niet konden vermoeden dat het de fundering zou leggen van wat we 580 jaar later wereldwijd kennen als ‘een loterij’.

2
Rookwaren

Politie Antwerpen: “Verkoop van grinders in krantenwinkels kan niet”3 december 2021

Voor Filip Hebb van Bredakrant was het even schrikken toen hij midden november beticht werd van het aanzetten tot het gebruik van verdovende middelen. Niet omdat hij die middelen verkocht, maar wel door accessoires zoals grinders of aanstekers met cannabisafbeeldingen.

0
Partnercontent

Verdien in december extra commissie met de Nationale Loterij25 november 2021

December is traditioneel een maand waarin de producten van de Nationale Loterij het bijzonder goed doen. “Ook dit jaar zetten we alles op alles om er een knaller van een maand van te maken”, zegt Patricia Pen, B2B Communicatiemanager Nationale Loterij, tijdens een gesprek over de acties.

0
Rookwaren

VFP vraagt tussenkomst in onderzoek concurrentievervalsing sigarettenfabrikanten19 november 2021

VFP heeft de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om een tussenkomst gevraagd in het onderzoek over mogelijke prijsafspraken tussen Philip Morris, BAT, JTI en Imperial Brands. Met de tussenkomst wil VFP de BMA vragen om na te gaan of het viertal via onderlinge afspraken de winstmarge van de krantenwinkels heeft afgeroomd.

2
Pers

DPG Media stopt de persen in Lokeren19 november 2021

DPG Media heeft het voornemen bekendgemaakt om de drukkerij in Lokeren te sluiten. De kans is groot dat de grootste Vlaamse krant vanaf volgend jaar niet meer in België wordt gedrukt. Over de impact op de distributie naar de krantenwinkels heerst nog onduidelijkheid.

0
Onderzoek

Hoopvolle signalen voor de printmedia5 november 2021

Ondanks de dalende verkoopcijfers tonen de uitgevers zich optimistisch over printmedia. Magazine Media, de website van de uitgeversfederatie We Media, neemt vijf trends waar die in het voordeel van papier spreken. Met stip op één evenwel: de abonnementen, al is dat lang niet de enige trend die voor optimisme zorgt.

0
Pers

Regering steunt persabonnementen met 750 miljoen euro3 november 2021

De komende vijf jaar subsidieert de federale regering de verdeling van persabonnementen voor een totaal van 750 miljoen euro. Dat heeft minister van Economie Dermagne (PS) bevestigt in het federale parlement. Het bedrag op jaarbasis wordt in die periode stelselmatig naar beneden bijgesteld.

1
Rookwaren

Vier sigarettenfabrikanten onderzocht voor concurrentievervalsing in België15 oktober 2021

De Belgische Mededingingsautoriteit gaat Philip Morris, BAT, JTI en Imperial Brands vervolgen voor het maken van onderlinge afspraken over de prijs van sigaretten. Om te laten onderzoeken of het viertal op die manier de winstmarge van de krantenwinkels heeft afgeroomd, overweegt VFP om in de procedure tussen te komen. Via de enquête in dit artikel polst VFP naar uw mening.

0
E-commerce

Unizo vraagt verbod op gratis retourzendingen14 oktober 2021

Zelfstandigenorganisatie Unizo wil gratis retourzendingen bij e-commerce op Europees niveau laten verbieden. De maatregel moet zowel de lokale handelaars als het milieu vooruithelpen. “De alsmaar meer voelbare klimaatcrisis creëert hier en nu het momentum om gratis retourzendingen bij e-commerce te verbieden, en dat best meteen op Europees niveau”, klinkt het.

1 2 3 18