1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

Corona

En, gaat u met vakantie?17 juni 2020

Tijdens de Corona-crisis vroegen krantenwinkels zich af of ze zouden sluiten of toch openblijven. Met de vakantie voor de deur dringt dezelfde vraag zich op. Lang op reis gaan, even sluiten of toch doorwerken om eventueel verlies te compenseren? We polsten naar de vakantieplannen van de persverkopers.

Rookwaren

Verhoging minimumleeftijd roken maakt het controleurs makkelijker9 juni 2020

Sinds de verhoging van de minimumleeftijd (18 jaar) voor rookwarenverkoop stelt de FOD Volksgezondheid meer inbreuken vast. Het gemiddeld aantal inbreuken ging van 2% naar 5%. De oorzaak? Een leeftijdsgrens van 18 jaar maakt het voor controleurs efficiënter werken.

Kansspelen

Nationale Loterij voert de drempelwaarde weer in9 juni 2020

Vanaf deze week geldt voor de remuneratie van de Nationale Loterij opnieuw een drempelwaarde op de eerste schijf van de omzet. De Nationale Loterij had deze drempelwaarde tijdelijk geschrapt als steunmaatregel in tijden van corona.

Corona

Krantenwinkels mogen promomateriaal opnieuw op de openbare weg plaatsen9 juni 2020

Het is voor krantenwinkels opnieuw toegestaan om promomateriaal op de openbare weg te plaatsten. Dat werd aangekondigd in een bericht in het Belgische Staatsblad op vrijdagavond 5 juni.

Onderzoek

Afschaffing forfaits discrimineert kleine zelfstandige krantenwinkels8 juni 2020

Na een eigen onderzoek heeft VFP in samenspraak met Unizo het advies uitgebracht om de forfaits niet af te schaffen. De FOD Financiën had eerder aangekondigd de forfaitaire belastingregeling met ingang van 1 januari 2020 af te schaffen. Het onderzoek bij krantenwinkels en hun boekhouders leverde interessante argumenten op tegen de afschaffing. “Dit is discriminatie van […]

Corona

Persverkoop in de krantenwinkels hield stand in de Corona-maanden5 juni 2020

In de maanden maart, april en mei heeft de persverkoop in de krantenwinkels het lang niet slecht gedaan. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van distributeur AMP. Magazines en boeken verkochten uitstekend, de kranten scoorden minder goed.

Corona

Peter Vandermeersch: “Corona zal verdwijnen papieren kranten versnellen”4 juni 2020

Tijdens de Corona-crisis had de losse verkoop van kranten het moeilijk. Wat betekent dit voor de toekomst van de papieren krant? Peter Vandermeersch, ex-hoofdredacteur van De Standaard en nu aan de slag in Ierland, laat er zijn licht over schijnen.

Onderzoek

Zombiewinkels: liever kwijt dan rijk of toch nuttig?28 mei 2020

Eén op de vijf krantenwinkels is een zombiebedrijf en volgens economen zou het niet slecht zijn mochten deze bedrijven uit de markt verdwijnen. Maar wat vinden financieel gezonde winkels van dat idee? Storen ze zich aan de concurrentie van ongezonde dagbladhandels of breken ze een lans voor meer solidariteit?

Pers

AMP: “Omarmen we doorleveringen? Neen, maar het zorgt wel voor zuurstof in de markt.”28 mei 2020

Enkele jaren geleden begon De Persgroep Publishing met het opzetten van een systeem van doorleveringen. Persverkopers verdelen daarbij de titels van het bedrijf aan honderden bijkomende verkooppunten. Wat vindt ‘reguliere’ distributeur AMP eigenlijk van deze constructie? Commercieel directeur Tom Vermeirsch legt uit.

1 2 3 8