1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

1
Financieel

178 miljoen euro winst voor DPG Media in 202025 maart 2021

DPG Media, het bedrijf ontstaan uit de fusie van De Persgroep en Medialaan, heeft voor 2020 een balans vol records neergelegd. Uit een omzet van meer dan 1,7 miljard euro haalt de groep van Christian Van Thillo een nettowinst van 178 miljoen euro.

0
Rookwaren

Wissel aan de top bij Tabagro-West25 maart 2021

Tabaksgroothandel Tabagro-West heeft sinds begin deze maand een nieuwe directie. Steven Spaens neemt het roer over van Ben Cauwelier, die zich na vijftien jaar bij Tabagro-West toelegt op zijn activiteiten in de betaalsector.

1
Corona

Overlegcomité ontziet de dagbladhandels25 maart 2021

Het Overlegcomité heeft beslist dat winkelen in niet-essentiële winkels vanaf 27 maart enkel nog op afspraak kan. De dagbladhandels blijven een essentiële winkel, waardoor de impact van de nieuwe verstrenging in de strijd tegen Covid-19 er beperkt blijft.

14
Financieel

Keyware ruilt Worldline voor PayNovate12 maart 2021

De leverancier van betaalterminals Keyware bevestigt dat het voor de transacties op zijn toestellen niet langer samenwerkt met Worldline. Daardoor krijgen winkeliers met een betaalterminal van Keyware hun transacties niet langer via Worldline teruggestort, maar via PayNovate.

5
Pers

Dagbladhandelaars blijven ontevreden over marges Mediahuis ondanks verhoging2 maart 2021

Ook met de verhoging van de marge op haar weekkranten van 0,50 naar 0,55 euro slaagt Mediahuis er niet in om opnieuw op een goed blaadje te komen bij de dagbladhandelaars. Dat blijkt uit de bevraging die Radar na de margeverhoging deed. De resultaten tonen een sterke afkeuring.

1
Financieel

Mediahuis boekt 58,6 miljoen euro winst in 20202 maart 2021

Uit de jaarcijfers die Mediahuis vorige week bekendmaakte, blijkt dat de mediagroep in 2020 bijna een miljard euro omzet en 58,6 miljoen euro winst boekte. Als verklaring wijst Mediahuis onder andere op de groei van het aantal digitale abonnees.

2
Rookwaren

VFP komt tussen in de procedure van BAT over tabaksreclame25 februari 2021

VFP heeft het Grondwettelijk Hof laten weten dat het wenst tussen te komen in de zaak van BAT Belgium tegen het tabaksreclameverbod in de krantenwinkels. Zolang het is toegestaan om rookwaren te verkopen, vindt VFP dat het ook mogelijk moet zijn om in deze winkels reclame te maken voor deze producten.

Onderzoek

Enquête: Wat vindt u van de aanpassing van de vaste marge van Mediahuis?23 februari 2021

Mediahuis liet weten dat het zijn vaste marge tijdens de week licht laat stijgen tot 0,55 euro, waardoor je als winkelier opnieuw 20,37% marge krijgt. In het weekend stijgt de marge niet. Radar is benieuwd hoe de dagbladhandelaars dit nieuws onthalen. Reageren mag uiteraard steeds in de commentaren van ons nieuwsbericht, maar tegelijk kan u […]

4
Financieel

Mediahuis brengt marge weekkranten weer naar 20%23 februari 2021

Mediahuis heeft na onderhandelingen met Perstablo de vaste marge voor kranten op weekdagen verhoogd met 5 eurocent. De nieuwe vaste marge op De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg bedraagt 0,55 euro. Dat stemt overeen met een korting van 20,37%, wat de prijsverhoging van 1 januari compenseert. Voor de weekendkranten blijft de marge ongewijzigd.

1 2 3 15