1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

Kansspelen

Hoe verwelkomen persverkopers Vikinglotto?20 november 2020

Vinkinglotto komt niet in de krantenwinkel, maar versterkt wel het online aanbod van de Nationale Loterij. Zien krantenwinkels dat als een concurrent meer of minder?

Pers

Keesing verkocht, Stefaan Cornilly verlaat het schip20 november 2020

Vorige week kondigde het Belgische investeringsfonds Ergon aan dat het Keesing Media Group verkoopt aan de private equitygroup BC Partners. Intussen maakte Stefaan Cornilly, Managing Director voor België en de groeimarkten van Keesing Media, bekend dat hij de groep midden december zal verlaten.

Kansspelen

De Nationale Loterij start met Vikinglotto, maar enkel online20 november 2020

Sinds 19 november maakt Vikinglotto deel uit van de spellen van de Nationale Loterij. België sluit zich als tiende land aan bij een groep van Noord-Europese landen. Meedoen aan dit Europese loterijspel kan echter enkel online op e-lotto. Wat betekent dit voor de krantenwinkels?

Corona

Dagbladhandels over het verbod op niet-essentiële producten18 november 2020

Wat is nu precies en essentieel product en wat niet? Bij veel dagbladhandelaars klinkt deze vraag. Sinds de nieuwe lockdown geldt er namelijk een verbod op de verkoop van niet-essentiële producten in de krantenwinkels. Ook in onze meest recente enquête polsen we naar de impact van het verbod. Onze redactie polste naar de mening van enkele dagbladhandelaars.

Pers

Roularta investeert in reclameschermen in krantenwinkels18 november 2020

In een tiental krantenwinkels hangen sinds kort digitale schermen van Roularta. De mediagroep wil een netwerk bij lokale handelaars integreren in zijn ‘local media’ reclame-aanbod. Winkeliers van hun kant kunnen er eigen boodschappen op kwijt. We polsten bij Roularta naar de kosten en de baten.

Corona

Afhaling van niet-essentiële bestellingen mag enkel nog buiten de winkel18 november 2020

Bij het afkondigen van de verstrengde lockdown bleef het mogelijk om niet-essentiële producten nog steeds via bestelling en afhaling te verkopen. In opvolging van deze regel besliste het Overlegcomité afgelopen vrijdag dat het afhalen voortaan enkel nog buiten mag gebeuren. Hoe zit dat precies?

Corona

Welke niet-essentiële producten mag een krantenwinkel niet meer verkopen?3 november 2020

Tijdens de lockdown is het verboden om als essentiële winkel niet-essentiële producten te verkopen. Tuincentra mogen bijvoorbeeld geen interieurartikelen verkopen of supermarkten geen kleding. Hoe ziet die regel er precies uit en wat mag je als krantenwinkel niet langer verkopen?

Corona

Krantenwinkels kunnen open blijven tijdens nieuwe lockdown31 oktober 2020

Vanavond heeft het Overlegcomité van regeringen een nieuwe verstrenging doorgevoerd in de strijd tegen COVID-19. Niet-essentiële verplaatsingen worden verboden en niet-essentiële winkels moeten sluiten. Net als tijdens de eerste lockdown behoren krantenwinkels tot de groep van essentiële winkels en mogen ze open blijven.

Pers

Duitse media-expert: “Er moet meer geld in het perssysteem”22 oktober 2020

De Duitser Christian-Mathias Wellbrock is hoogleraar media- en technologiemanagement aan de Universiteit van Keulen. Eind september verscheen van hem het boek “Money for Nothing and Content for Free? Behalve affiniteit met Dire Straits verraadt die titel vooral een sterke interesse in het business model van onze mediagroepen. Wellbrock brengt naast een boeiende visie op journalistiek en democratie ook interessante lessen aan voor persverkopers.

1 2 3 11