1

Nieuws op maat van de krantenwinkel

5
Pers

Dagbladhandelaars blijven ontevreden over marges Mediahuis ondanks verhoging2 maart 2021

Ook met de verhoging van de marge op haar weekkranten van 0,50 naar 0,55 euro slaagt Mediahuis er niet in om opnieuw op een goed blaadje te komen bij de dagbladhandelaars. Dat blijkt uit de bevraging die Radar na de margeverhoging deed. De resultaten tonen een sterke afkeuring.

1
Financieel

Mediahuis boekt 58,6 miljoen euro winst in 20202 maart 2021

Uit de jaarcijfers die Mediahuis vorige week bekendmaakte, blijkt dat de mediagroep in 2020 bijna een miljard euro omzet en 58,6 miljoen euro winst boekte. Als verklaring wijst Mediahuis onder andere op de groei van het aantal digitale abonnees.

2
Rookwaren

VFP komt tussen in de procedure van BAT over tabaksreclame25 februari 2021

VFP heeft het Grondwettelijk Hof laten weten dat het wenst tussen te komen in de zaak van BAT Belgium tegen het tabaksreclameverbod in de krantenwinkels. Zolang het is toegestaan om rookwaren te verkopen, vindt VFP dat het ook mogelijk moet zijn om in deze winkels reclame te maken voor deze producten.

Onderzoek

Enquête: Wat vindt u van de aanpassing van de vaste marge van Mediahuis?23 februari 2021

Mediahuis liet weten dat het zijn vaste marge tijdens de week licht laat stijgen tot 0,55 euro, waardoor je als winkelier opnieuw 20,37% marge krijgt. In het weekend stijgt de marge niet. Radar is benieuwd hoe de dagbladhandelaars dit nieuws onthalen. Reageren mag uiteraard steeds in de commentaren van ons nieuwsbericht, maar tegelijk kan u […]

4
Financieel

Mediahuis brengt marge weekkranten weer naar 20%23 februari 2021

Mediahuis heeft na onderhandelingen met Perstablo de vaste marge voor kranten op weekdagen verhoogd met 5 eurocent. De nieuwe vaste marge op De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg bedraagt 0,55 euro. Dat stemt overeen met een korting van 20,37%, wat de prijsverhoging van 1 januari compenseert. Voor de weekendkranten blijft de marge ongewijzigd.

De krantenwinkel

Enquête: hoe ziet uw tabaksrek er (binnenkort) uit?12 februari 2021

Sinds 1 januari is reclame voor rookwaren in uw winkel verboden en mogen enkel nog neutrale verpakkingen in uw tabaksrek zitten. Een belangrijke verandering voor het rek dat zich bevindt achter de toonbank, op zowat de meest gegeerde plaats in uw winkel. Radar is benieuwd wat dagbladhandelaars veranderen aan hun tabaksrek achter de toonbank of […]

2
Pers

Nieuwe persconcessie zit in hoge tijdsnood9 februari 2021

Nog tot eind 2022 ontvangt bpost staatssteun voor het bussen van de persabonnementen. Januari 2023 lijkt nog veraf, maar nu al is duidelijk dat de federale regering in tijdsnood zit bij het invoeren van een nieuwe persconcessie. VFP liet in dat kader weten dat ook de losse verkoop recht heeft op een deel van de middelen die de Belgische Staat ter beschikking stelt.

3
Pers

Open brief aan vice-eersteminister en minister van Economie en Werk Dermagne9 februari 2021

De Vlaamse Federatie voor Persverkopers (kortweg VFP vzw) is een erkende sectororganisatie van de krantenwinkels. Via deze weg is onze federatie zo vrij u ons standpunt toe te lichten in het kader van het vastleggen van de criteria voor het nieuwe distributiecontract voor persabonnementen.

0
Rookwaren

7 op de 10 Belgen geloven niet dat vapen minder schadelijk is dan roken9 februari 2021

Vapen zit met een immens imagoprobleem. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeksbureau iVOX bij 1.000 Belgen en 300 vapers in opdracht van British American Tobacco. Zeven op de tien Belgen vinden vapen even schadelijk als roken.

1 2 3 15