1

De krantenwinkel

E-commerce

UNIZO dringt opnieuw aan op verbod gratis retour: slecht nieuws voor pakjespunten?/ 20 oktober 2022

Zelfstandigenorganisatie UNIZO heeft opnieuw gepleit voor een totaalverbod op het systeem van gratis retours. Voor dagbladhandelaars met een inleverpunt kan zo’n herziening van het herroepingsrecht een rem zetten op de inkomsten uit de verwerking van pakjes.

De krantenwinkel

Huis Verschelden: “Alles wat je doet, moet je graag doen”/ 24 juni 2022

Het staat in grote letters boven de deur, aan het kokette Oudstrijdersplein in het Oost-Vlaamse Denderstadje Ninove, bekend omwille van zijn oud-stervoetballers Franky Van Der Elst en (ereburger) Wesley Sonck, of nog door Marijn ‘Bathazar Boma’ Devalck. Huis Verschelden is er gevestigd sinds 1953. Een zaak gekend door zowat alle Ninovieters. Tekst: Guy Reynaerts – […]

De krantenwinkel

Verliezen krantenwinkels recht om langer open te blijven?/ 6 mei 2022

Als een nieuw wetsvoorstel aanvaard wordt dan verliezen krantenwinkels weldra hun uitzondering op de wet op de openingsuren. Die biedt krantenwinkels nu de mogelijkheid om voor 5u en na 20u geopend te zijn. Het voorstel van Les Engagés (het voormalige cdH) wil de huidige regels vervangen door een vergunningsaanvraag bij de gemeente.

De krantenwinkel

Dagbladhandel De Wolf: “Blij nog een echte krantenwinkel te zijn”/ 24 maart 2022

Krantenwinkels die nog vol steunen op de drie traditionele pijlers worden meer en meer een zeldzaamheid. Toch hebben we er eentje gevonden: een krantenwinkel zonder pakjesdienst, zonder postpunt, broodjesafdeling of nieuwkuis. Die zaak ligt in de Antwerpse rand, meer bepaald in Wommelgem en heet De Wolf.

Magazine

Walter Agosti creëert nieuwe Franstalige vakvereniging/ 20 december 2021

Ons land is een vakvereniging voor dagbladhandels rijker. In Franstalig België steekt Vision Presse de neus aan het venster. De nieuwe vereniging kondigt meteen een partnership aan met Perstablo. Op die manier wil Vision Presse met een nationale stem de belangen van de dagbladhandelaars verdedigen.

Magazine

Tips bij het openen van een tweede krantenwinkel/ 20 december 2021

Dagbladhandelaars die te weinig groeimogelijkheden zien in hun winkel, zetten vaak de ondernemende stap naar een tweede zaak. Waarop moet je zoal letten als je voor een tweede krantenwinkel kiest?

Magazine

Definitie dagbladhandel gewrongen tussen hoofd- en nevenactiviteiten/ 20 december 2021

Met de saga over de F2-licenties is een nieuw opvallend hoofdstuk geschreven in de zoektocht naar de definitie van een dagbladhandel. De zoektocht dreigt te verglijden in een te eenzijdige focus van de omschrijving van de nevenactiviteiten.

Magazine

De Radar eindejaarsvraagjes aan winkeliers/ 20 december 2021

Naar goede gewoonte leggen we ook aan het einde van dit jaar dagbladhandelaars een aantal eindejaarsvraagjes voor. Hoe hebben zij 2021 beleefd?

Magazine

Vaping en weddenschappen op de Kop/ 26 november 2021

Begin dit jaar openden Danny en Jens Van Winkel in Lokeren Dagbladhandel Kop. Met een accent op sportweddenschappen en vaping kozen ze ervoor om twee winstmakers een heel prominente plaats te geven. Pers bleef overeind, maar halveerde in oppervlakte. “We willen een dagbladhandel blijven, maar kiezen voor wat rendeert”.

1 2