1

De krantenwinkel

Magazine

Walter Agosti creëert nieuwe Franstalige vakvereniging/ 20 december 2021

Ons land is een vakvereniging voor dagbladhandels rijker. In Franstalig België steekt Vision Presse de neus aan het venster. De nieuwe vereniging kondigt meteen een partnership aan met Perstablo. Op die manier wil Vision Presse met een nationale stem de belangen van de dagbladhandelaars verdedigen.

Magazine

Tips bij het openen van een tweede krantenwinkel/ 20 december 2021

Dagbladhandelaars die te weinig groeimogelijkheden zien in hun winkel, zetten vaak de ondernemende stap naar een tweede zaak. Waarop moet je zoal letten als je voor een tweede krantenwinkel kiest?

Magazine

Definitie dagbladhandel gewrongen tussen hoofd- en nevenactiviteiten/ 20 december 2021

Met de saga over de F2-licenties is een nieuw opvallend hoofdstuk geschreven in de zoektocht naar de definitie van een dagbladhandel. De zoektocht dreigt te verglijden in een te eenzijdige focus van de omschrijving van de nevenactiviteiten.

Magazine

De Radar eindejaarsvraagjes aan winkeliers/ 20 december 2021

Naar goede gewoonte leggen we ook aan het einde van dit jaar dagbladhandelaars een aantal eindejaarsvraagjes voor. Hoe hebben zij 2021 beleefd?

Magazine

Vaping en weddenschappen op de Kop/ 26 november 2021

Begin dit jaar openden Danny en Jens Van Winkel in Lokeren Dagbladhandel Kop. Met een accent op sportweddenschappen en vaping kozen ze ervoor om twee winstmakers een heel prominente plaats te geven. Pers bleef overeind, maar halveerde in oppervlakte. “We willen een dagbladhandel blijven, maar kiezen voor wat rendeert”.

De krantenwinkel

Mee op doorleverronde met Svenne Gazet/ 25 oktober 2021

Een groeiend aantal krantenwinkels levert als een mini-distributeur pers van DPG Media door aan buurt- of andere winkels. Radar trok mee op ochtendronde met Sven Ghysels van Svenne Gazet uit Halle.

Magazine

Oudenhoofse Boekhandel ontdekt zijn ideale klantenlokker/ 25 oktober 2021

Een pakjesdienst of een Postpunt vond Veerle Verstraeten van de Oudenhoofse Boekhandel niet de beste keuze om mensen naar haar dagbladhandel te lokken. Ze koos resoluut voor lederwaren en juweeltjes om extra inkomsten te genereren en deed er recent een mooie uitbreiding van haar winkel bovenop.

Magazine

Dagbladhandel De Jens steekt de straat over/ 23 september 2021

De krantenwinkel

BNP Paribas brengt met Nickel bankieren naar de krantenwinkel/ 1 juli 2021

Vanaf begin 2022 strijkt de BNP Paribas Fortis-dochter Nickel neer in de krantenwinkels. Nickel wil een netwerk uitbouwen van 1.800 persverkopers die basisbankdiensten aan hun klanten aanbieden. Het is voor het eerst dat dagbladhandels als een soort minibank kunnen optreden.

1 2