1

Keesing verkocht, Stefaan Cornilly verlaat het schip

Pers 20 november 2020

Vorige week kondigde het Belgische investeringsfonds Ergon aan dat het Keesing Media Group verkoopt aan de private equitygroup BC Partners. Intussen maakte Stefaan Cornilly, Managing Director voor België en de groeimarkten van Keesing Media, bekend dat hij de groep midden december zal verlaten.

De zoektocht naar een nieuwe eigenaar voor puzzeluitgever Keesing Media is ten einde. Het Belgische investeringsfonds Ergon zocht dit najaar naar een overnemer omdat het zijn investering na enkele mooie jaren wilde verzilveren. Na een verkoopproces met een klein kransje kandidaten kwam het Britse private equityfonds BC Partners als koper uit de bus. Ook Mediahuis verdwijnt uit het kapitaal van Keesing Media, het management blijft normaliter wel aandeelhouder. Hoeveel de Britten betalen werd niet bekendgemaakt, maar De Tijd houdt het op een bedrag van 220 miljoen euro voor Ergon en Mediahuis samen. De zakenkrant preciseert ook dat de Belgische tak van Mediahuis dankzij de transactie voortaan schuldenvrij is.

Afscheid van Stefaan Cornilly

De verkoop aan BC Partners betekent ook het slotakkoord voor Stefaan Cornilly, het Belgische gezicht van Keesing Media Group. Stefaan ging na een carrière bij Sanoma en De Persgroep in 2005 aan de slag bij Keesing. Hij leidde niet enkel de Belgische activiteiten, maar bouwde ook mee aan de expansie van de groep in onder andere Duitsland, Spanje, UK en Italië. “Ik vind dat Keesing Media Group met BC Partners een uitstekende nieuwe hoofdaandeelhouder heeft gevonden”, zegt Stefaan Cornilly over zijn vertrek. “Na vijftien jaar bij Keesing en nog langer in de media vond ik dit een zeer geschikt moment om na te denken over het vervolg van mijn carrière. Ik kan met voldoening terugkijken naar mijn werkzaamheden in de uitgeverijwereld en misschien kruisen onze wegen terug. De contacten met de krantenwinkels zijn de laatste tijd wat minder geweest, buiten dan de lokale, maar graag wil ik ook hen bedanken voor de steun die we van hen gehad hebben ook tijdens deze pandemie.”