1

Nationale Loterij gaat in zee met Kruidvat

Kansspelen 14 januari 2020

De Nationale Loterij is het nieuwe jaar gestart met een bijkomende inspanning om haar verkoopnetwerk verder uit te breiden. Het sloot een akkoord met Kruidvat waardoor sinds midden februari alle Belgische winkels van de keten producten van de Nationale Loterij aanbieden.

De Nationale Loterij blijft stevig inzetten op een verbreding van haar verkoopnetwerk, dat vorig jaar al meer dan 7.000 punten telde. De Loterij kondigde aan dat ze op 14 januari een akkoord heeft gesloten met Kruidvat België over de verdeling van haar producten.

“Om onze missie van spelkanalisatie in België te vervullen, streven we ernaar om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor onze spelers en de beschikbaarheid van onze spelen te vergroten”, liet Chief Retail Officer Arnaud Hermesse weten. “Gezien de evolutie van de markt en de vermindering van het aantal krantenwinkels waarop de Nationale Loterij een beroep kan doen om haar spelen te verdelen, moeten we verder gaan.”

260 winkels in België

Kruidvat is marktleider op het gebied van gezondheids- en schoonheidsproducten in Nederland en België. De keten heeft 260 winkels in België. De retailer liet in 2018 van zich spreken door de aankondiging dat het niet langer sigaretten zou verkopen omdat dit moeilijk te rijmen is met de ambities van een winkel met gezondheidsproducten. Twee jaar na datum ruilt de keten het ene typische krantenwinkelproduct dus in voor een ander product dat veel kopers met de dagbladhandel associëren.

In stapjes

De intrede van de Nationale Loterij verliep begin dit jaar gefaseerd. De Meir in Antwerpen mocht de spits afbijten.“Op 14 januari 2020 is de eerste Kruidvat-vestiging aan de Meir in Antwerpen actief geworden. Vanaf medio februari zullen alle Kruidvat-winkels uitgerust zijn en onze producten te koop aanbieden. Het aanbod wordt gedaan via Lotto Express-kaarten en een beperkt aanbod van krasbiljetten.”

Winst uitbetalen van Kruidvat-tickets

Sinds de uitbreiding van het netwerk is het dus perfect mogelijk dat klanten de krantenwinkel binnenstappen om een winnend ticket uit een Kruidvat-winkel te verzilveren. Of vice versa, benadrukt Arnaud Hermesse. “Door de uitbreiding is het mogelijk dat het netwerk van krantenwinkels vanaf nu winsten moet uitbetalen van bij Kruidvat gekochte biljetten. Kruidvat daarentegen zal hetzelfde doen voor biljetten die in andere verkooppunten worden gekocht.” (wt)