1
stdClass Object ( [error] => stdClass Object ( [message] => (#10) This endpoint requires the 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details. [type] => OAuthException [code] => 10 [fbtrace_id] => AUrLF80O3dNy1SDG38pjyq8 ) )

Nationale Loterij schrapt (tijdelijk) boetes bij mystery shopping inbreuken

Corona 19 augustus 2020

De mondmaskerplicht heeft de Nationale Loterij overtuigd om opnieuw in te grijpen in haar mystery shopping plannen. In de derde golf van dit jaar zullen overtreders geen boete krijgen.

Persverkopers die tijdens de derde golf van het mystery shopping onderzoek van de Nationale Loterij een overtreding begaan, zullen geen boete opgelegd krijgen. Dat heeft de Nationale Loterij bekend gemaakt. “Het klopt dat de veralgemening van de mondmaskerplicht het voor de uitbaters van de verkooppunten moeilijk maakt om de leeftijd van de minderjarige mystery shopper in te schatten”, erkent Arnaud Hermesse, Chief Retail Officer van de Nationale Loterij.

Mondmaskerplicht

De beslissing van de Nationale Loterij komt gezien de mondmaskerplicht in de winkels niet geheel onverwacht. Eerder dit jaar besliste de Nationale Loterij omwille van COVID-19 al om de tweede golf van het mystery shopping onderzoek af te schaffen en het aantal controles in golf drie en vier tot 200 te reduceren. “Deze nieuwe beslissing laat toe om het evenwicht te bewaren tussen de plicht van de Nationale Loterij om dergelijke controles te organiseren enerzijds”, zegt Arnaud Hermesse, “en anderzijds het geven van een duidelijk signaal dat we begrip opbrengen voor de moeilijke situatie waarin we ons allen bevinden.”

Overtreding in het dossier

Wel zit er een niet onbelangrijk addertje onder het gras. De Nationale Loterij preciseert dat het schrappen van de financiële sanctie niet betekent dat een overtreding helemaal zonder gevolg blijft. “De overtreding zal op zich wel in het dossier van het verkooppunt geregistreerd worden”, zegt Arnaud Hermesse. “De inbreuk zal dus bij een toekomstige overtreding impact hebben op het toepasbare sanctiepercentage.” De Nationale Loterij zal de verkooppunten die een overtreding begaan per brief duidelijk informeren over het wegvallen van de sanctie, de registratie van de overtreding in het dossier en de mogelijke impact daarvan bij toekomstige overtreding. Bovendien laat de Loterij weten dat ze de verkooppunten zoals gebruikelijk zal inlichten over de nakende controlegolf, met de vraag hun waakzaamheid te verhogen.