1
stdClass Object ( [error] => stdClass Object ( [message] => (#10) This endpoint requires the 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details. [type] => OAuthException [code] => 10 [fbtrace_id] => A2wdTnFZ6TEZHyKajzYLblE ) )

Nationale Loterij voert de drempelwaarde weer in

Kansspelen 9 juni 2020

Vanaf deze week geldt voor de remuneratie van de Nationale Loterij opnieuw een drempelwaarde op de eerste schijf van de omzet. De Nationale Loterij had deze drempelwaarde tijdelijk geschrapt als steunmaatregel in tijden van corona.

Toen de Nationale Loterij eind maart een pakket van steunmaatregelen voor de krantenwinkels aankondigde, zette het ook de bekende drempelwaarde on hold. Winkeliers ontvangen normaal gezien op de eerste schijf van de wekelijkse omzet (bepaald door hun segment) geen commissie. Die niet uitbetaalde commissie gebruikt de Nationale Loterij vervolgens om de verschillende tijdelijke acties te financieren. Gezien de Corona-crisis die tijdelijke acties op een lager pitje liet draaien, besliste de Nationale Loterij om de drempels uitzonderlijk en tijdelijk niet toe te passen.

Een maand langer dan voorzien

Aanvankelijk zou de opschorting tot zaterdag 2 mei gelden, maar uiteindelijk bleef de maatregel vijf weken langer van kracht. De aanpassing geldt vanaf de facturatiecyclus die startte op zondag 7 juni. “Door de nieuwste maatregelen zal het merendeel van de handelszaken opnieuw haar klanten kunnen ontvangen wat uiterst goed nieuws is”, schrijft de Nationale Loterij. “De heropening van de verkooppunten heeft ook ons aangezet tot een herziening van de bij het begin van de crisis getroffen maatregelen. Door de heropstart van de commerciële activiteiten, hebben wij besloten om het principe van de drempels opnieuw in te voeren.”

Maatregel domiciliëring wel nog van toepassing

De maatregel over de wijziging van de dag waarop de bankdomiciliëring wordt aangeboden, blijft wel nog steeds van toepassing. Die regel kwam er omdat heel wat consumenten nu met kaart betalen. De verwerking van deze transacties neemt, in vergelijking met cashbetalingen, wat meer tijd alvorens de bedragen op de bankrekening worden gestort. Daarom besliste de Nationale Loterij om de wekelijkse domiciliëring op vrijdag in plaats van op woensdag door te voeren.