1
stdClass Object ( [error] => stdClass Object ( [message] => (#10) This endpoint requires the 'pages_read_user_content' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details. [type] => OAuthException [code] => 10 [fbtrace_id] => ARjEmSNp8A8buA51JqXuYfr ) )

Press Shop en Relay weg bij bpost?

Pers 0 reacties 29 april 2021

Bpost onderzoekt of een verkoop mogelijk is van Ubiway Retail, waarvan onder andere Press Shop en Relay deel uitmaken. Dat meldt de krant De Tijd. Bpost reageert voorlopig niet op het uitlekken van de plannen.

De krantenwinkels van Press Shop en Relay kwamen in 2016 onder dak bij bpost toen de groep het Franse Lagardère overnam. Het was de bedoeling van toenmalig CEO Koen Van Gerven om activiteiten te integreren die dicht bij de kern van bpost lagen. Op die manier haalde bpost ook AMP binnen, dat samen met de winkelketens bij de nieuwe entiteit Ubiway terechtkwam. Press Shop, Relay, Hubiz en Ubi gingen daarbinnen nog eens Ubiway Retail vormen en het is precies dit gedeelte dat op termijn opnieuw van eigenaar zou kunnen veranderen.

Ook zonder corona al moeilijkheden

We spreken in de voorwaardelijke wijs, want bij bpost kan of mag niemand bevestigen dat het verkoopproces effectief is gestart. Wel preciseert De Tijd dat de om en bij 170 betrokken winkels de voorbije jaren ondermaats presteerden. De krant citeert een omzet van 168 miljoen euro en een operationele winst van minder dan 1 miljoen bij de overname in 2016. Tegen 2019 was dat geëvolueerd tot een 184,5 miljoen euro omzet en een bedrijfsverlies van 1,34 miljoen euro. Het hoeft weinig uitleg dat 2020 die situatie allerminst heeft verbeterd.

Wachten op de nieuwe CEO

Of het ook effectief tot een verkoop komt, is echter onzeker. Op dit moment heeft bpost een CEO ad interim, na het vertrek van Jean-Paul Van Avermaet. Verwacht wordt dat de beslissing om Ubiway Retail al dan niet te verkopen bij de nieuwe CEO zal komen te liggen.

0 reacties
Disclaimer Reacties

Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. VFP verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. VFP en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.