1

Onderzoek & varia

Magazine

AMP, met de p van pers en meer/ 31 mei 2024

Magazine

Samen sterk: Tabagro West/ 31 mei 2024

Magazine

Van Lydie en Frans tot Fixmer/ 31 mei 2024

Magazine

Trendy Foods zet groei onverstoorbaar door/ 31 mei 2024

Magazine

De grootste groothandel: Conway België/ 31 mei 2024

Financieel

Elektronisch betalen moet voortaan in elke krantenwinkel kunnen/ 4 juli 2022

Sinds 1 juli moet elke handelaar in ons land, dus ook een dagbladhandel, minstens één elektronisch betaalmiddel aan de klanten aanbieden. “De discriminatie tussen winkels die het wel en winkels die het niet aanbieden, moet eruit”, laat minister van Financiën Vincent Van Peteghem verstaan.

E-commerce

Pakjesdiensten: uitdager Homerr schept klaarheid over zijn commissie/ 25 februari 2022

E-commerce, en bijgevolg de verdeling van pakjes, zet zich steeds verder vast als nieuwe pijler voor dagbladhandels. Het is een manier om hun activiteiten verder te diversifiëren, maar hoe goed verdien je met pakjes? Onlangs liet Homerr, een Nederlandse uitdager op de pakjesmarkt, weten dat het de commissie bijstuurt. Radar ging op zoek naar wat Nederlandse openheid in de anders zo gesloten discussie over de vergoedingen op pakjes.

Magazine

Nickel mikt op lancering in maart 2022/ 20 december 2021

Nickel, het netwerk van mini-banken in de krantenwinkel, plant zijn officiële lancering in de maand maart. Tegen dan wil het een netwerk van 70 à 100 dagbladhandels hebben uitgebouwd. CEO Emmanuel Legras geeft tekst en uitleg op drie maanden van de start.

Onderzoek

Hoopvolle signalen voor de printmedia/ 5 november 2021

Ondanks de dalende verkoopcijfers tonen de uitgevers zich optimistisch over printmedia. Magazine Media, de website van de uitgeversfederatie We Media, neemt vijf trends waar die in het voordeel van papier spreken. Met stip op één evenwel: de abonnementen, al is dat lang niet de enige trend die voor optimisme zorgt.

1 2 3 5