1

Onderzoek & varia

Magazine

Nickel mikt op lancering in maart 2022/ 20 december 2021

Nickel, het netwerk van mini-banken in de krantenwinkel, plant zijn officiële lancering in de maand maart. Tegen dan wil het een netwerk van 70 à 100 dagbladhandels hebben uitgebouwd. CEO Emmanuel Legras geeft tekst en uitleg op drie maanden van de start.

Onderzoek

Hoopvolle signalen voor de printmedia/ 5 november 2021

Ondanks de dalende verkoopcijfers tonen de uitgevers zich optimistisch over printmedia. Magazine Media, de website van de uitgeversfederatie We Media, neemt vijf trends waar die in het voordeel van papier spreken. Met stip op één evenwel: de abonnementen, al is dat lang niet de enige trend die voor optimisme zorgt.

Magazine

Willen dagbladhandelaars een duidelijke definitie van hun zaak?/ 25 oktober 2021

Zorgt een onheldere definitie van wat een krantenwinkel is ook dagelijks voor problemen in de winkel? En biedt een definitie die gebruik maakt van een classificatie dan soelaas? Een greep uit de reacties van de winkeliers.

Magazine

Dagbladhandelaars pro classificatie in verschillende types perswinkels/ 25 oktober 2021

Vier op de vijf krantenwinkels is te vinden voor een classificatie in types perswinkels, zoals we die in onze vorige editie van Radar hebben aangereikt. Dat blijkt uit een enquête bij onze lezers. Ook uit de sector blijven reacties op dit actuele debat binnenlopen.

Financieel

Banken verwijderen de geldautomaten uit hun kantoren/ 8 oktober 2021

Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC en ING hebben aangekondigd dat ze de geldautomaten in hun eigen kantoren afbouwen. In ruil daarvoor komt een netwerk van bankneutrale automaten op publieke plaatsen onder de merknaam Bancontact. De plannen staan los van de BNP-plannen om met Nickel een netwerk in de krantenwinkels uit te rollen.

Magazine

Word lid van VFP/ 4 oktober 2021

Magazine

Een classificatie voor krantenwinkels: de eerste reacties/ 23 september 2021

Magazine

Krantenwinkels opdelen in winkeltypes: vele vliegen in één klap?/ 23 september 2021

Financieel

De vele gezichten van mini-banking in de krantenwinkel/ 23 september 2021

1 2 3 4