1

Onderzoek & varia

Onderzoek

Omzet en winst krantenwinkels in 2019: stabiel in het dal/ 7 februari 2020

In 2019 konden krantenwinkels stijgende omzetcijfers voorleggen, maar in termen van winst of cashflow was er in het afgelopen jaar weinig verbetering merkbaar. Dat blijkt uit het vervolgonderzoek van financieel expert Luc Roesems naar de rendabiliteit van krantenwinkels. “De omzetresultaten lijken zich te stabiliseren en zelfs iets te verbeteren, maar qua winst en cashflow presteren krantenwinkels ver onder het gemiddelde.”

Interview

Mike De Cock (DCN) schat de kansen in van de krantenwinkel/ 31 januari 2020

Mike De Cock (50) staat aan het hoofd van de firma DCN in Deurne. Een familiebedrijf dat momenteel leverancier is van herlaadvouchers, simkaarten en producten van bpost en De Lijn. Daarnaast worden onder de naam Payworld ook betaalterminals aangeboden. Een firma met een verleden én met heel wat linken naar de dagbladwinkel.

Geen categorie

Tijd om af te ronden/ 18 december 2019

Sinds 1 december is het verplicht om het totaalbedrag dat een consument contant in de winkel betaalt, af te ronden. De muntjes van 1 en 2 cent blijven wel geldig als betaalmiddel, maar het bedrag dat je aanrekent, moet eindigen op een veelvoud van 5 eurocent.

Onderzoek

Overheidsrapport suggereert exclusieve rookwarenverkoop/ 18 oktober 2019

In opdracht van de FOD Economie maakten onderzoekers van de KULeuven en de UCLouvain in 2019 een analyse van de economische en financiële situatie van de onafhankelijke dagbladhandels. Ze gingen op zoek naar onderliggende oorzaken en naar mogelijke scenario’s. Welke lessen kunnen we onthouden?