1

EuroDreams: dagbladhandelaars over het nieuwe trekkingsspel van de Nationale Loterij

Kansspelen 0 reacties 30 november 2023

Op 30 oktober lanceerde de Nationale Loterij haar nieuwe trekkingsspel: EuroDreams. Hoe werd het nieuwe spel ontvangen in de Vlaamse krantenwinkel? Persradar polste bij een achttal dagbladverkopers naar de reacties op deze nieuwkomer.

Boekhandel Verdonck (Olen): “EuroDreams geeft uitzicht op goede winstmogelijkheden”

Bianca Wynants baadt Boekhandel Verdonck uit in Olen. Zij vindt het nieuwe trekkingsspel best oké. “Het is niet moeilijk uit te leggen aan de klanten en ze kunnen er vlug mee vertrouwd geraken”, zegt ze. “Er zijn nogal wat mensen die het eens hebben uitgetest, misschien om er in de toekomst op over te schakelen. Dat EuroDreams ook uitzicht geeft op goede winstmogelijkheden, speelt wellicht ook een rol.”

“Toch lijkt het mij geen overweldigend succes. Ik heb nog maar een paar klanten die er al verschillende keren op gespeeld hebben. Bij mij zijn het vooral de EuroMillions-spelers die met het nieuwe spel begonnen zijn. De meesten blijven ook daarop spelen, maar dan toch voor een kleiner bedrag. Mensen spelen namelijk al op een heleboel spelen en dat wordt toch een dure aangelegenheid…”

Gazettenwinkel Vos (Scherpenheuvel): “De spelers vinden hun weg niet meer tussen de verschillende spelen”

“Voor de klanten wordt het veel te veel”, is Jimmy Vos, uitbater van Gazettenwinkel Vos, kritisch. “Voor ons is een nieuw spel natuurlijk mooi meegenomen, maar de spelers vinden hun weg niet meer tussen al die verschillende spelen. Nog goed dat het concept van EuroDreams eenvoudig is.”

“Het is ook afwachten of mijn klanten gaan blijven inzetten op EuroDreams. Veel verschil is er niet wat de inzetten betreft, maar soms gaan ze wat minder uitgeven aan de spelen die ze gewoon waren wanneer ze spelen op een nieuw product.”

Dagbladhandel De Pershoek (Olmen): “EuroDreams kannibaliseert niet op andere loterijspelen”

“Het is een formule die aanslaat”, zegt Wim Van Broekhoven. “Het voordeel ervan is dat het gemakkelijk uit te leggen valt aan de klanten. Er wordt ook voldoende publiciteit gemaakt in de winkel, waardoor de mensen nieuwsgierig worden. De promotie via de clubkaart van de Nationale Loterij, waarbij je één rooster voor EuroDreams gratis kreeg wanneer je op EuroMillions speelde, werkte heel goed.”

“Het is natuurlijk ook zo dat in Olmen, sinds de grote winst bij EuroMillions (165 spelers verdeelden er de grote jackpot, nvdr.), er heel veel interesse is in allerhande producten van de Nationale Loterij. EuroDreams loopt de eerste weken in elk geval vlot, wellicht ook door het feit dat je grote winst ook bij overlijden kan overdragen.”

“Het zijn zowel Lotto- als EuroMillionsspelers die het nieuwe spel uitproberen en ik heb niet het gevoel dat dit kannibaliseert op wat ze vroeger uitgaven aan bijvoorbeeld Lotto. Ze nemen het er gewoon bij als extraatje. Voor ons is het in elk geval een leuke nieuwkomer, ook omdat er maandag en donderdag, de trekkingsdagen van EuroDreams, geen andere trekkingen zijn.”

Dagbladhandel Carpe Diem (Dworp): “Veel klanten dachten dat EuroDreams een krasspel was”

Ook Jana Vanderbruggen van Carpe Diem in Dworp is positief. “Het is een leuk spel”, vindt ze. “Het heeft min of meer hetzelfde principe als Win for Life, dus hoef je de klanten niet al te veel uitleg te geven.”

“Opvallend was wel dat de meeste mensen dachten dat EuroDreams een krasspel was in plaats van een trekkingsspel, maar in het algemeen waren de reacties positief, ook al omdat de winst overdraagbaar is.”

“Van een succes in de eerste weken zou ik niet spreken. Wel werd het meteen gespeeld door de wekelijkse spelers van Lotto en EuroMillions. De meeste klanten nemen dat er gewoon bij, zonder dat ze hun inzet op de andere spelen verlagen.”

“De klanten moeten er natuurlijk nog wat aan gewoon geraken dat er kan gespeeld worden op maandag en donderdag. Voor ons geen probleem, dan zijn er geen andere trekkingen.”

Dagbladhandel De Kiosk (Bree): “De klanten nemen EuroDreams erbij en gaan niet plots minder inzetten”

Ook enthousiasme in Bree. “Het is zonder meer een leuk spel”, vindt Suzy Conings, uitbaatster van De Kiosk. “In de eerste plaats omdat de mogelijkheden om iets te winnen aanlokkelijk zijn. Daarnaast is het helemaal niet moeilijk om te begrijpen of uit te leggen.”

“Ik denk niet dat het specifiek Lotto- of EuroMillions-spelers zijn die nu ook EuroDreams uitproberen. Tot nu toe gaan ze zeker niet minder inzetten dan vroeger en blijven ze ook spelen wat ze gewoon waren.”

Ook de nieuwe trekkingsdagen vormen geen probleem. “Wij zijn op donderdagnamiddag wel gesloten, maar de mensen komen de vrijdag, wanneer het bij ons marktdag is. Dan spelen ze voor de trekking op maandag.”

Dagbladhandel Nissens (Wetteren): “Mijn klanten gooien hun gewoontes niet graag om”

“EuroDreams heeft bepaalde troeven om te kunnen slagen”, oordeelt Dirk Nissens van Dagbladhandel Nissens in Wetteren. “De spelers zijn vlug mee met het principe hoe het werkt. Er was dan ook meteen interesse van de klanten, onder meer door het gratis rooster via hun clubkaart.”

“Wel moet ik zeggen dat er niet meteen heel erg veel op gespeeld is. Op andere spelen worden er soms grote sommen ingezet, wat hier – misschien voorlopig – niet het geval is. Het zijn zowel Lotto- als EuroMillions-spelers die het nieuwe spel eens willen uitproberen. Hun gewoontes willen ze niet omgooien, wel verdelen sommigen hun inzet over de verschillende mogelijke kansspelen van de Loterij.”

“Speelpotten die we hier regelmatig organiseren, lijken me zo goed als onmogelijk voor dit spel en worden trouwens door de Nationale Loterij ook stellig afgeraden. Daarmee beginnen, is vragen om problemen.”

Dagbladhandel Boedsy (Meulebeke): “Er is de voorbije weken redelijk veel gespeeld op EuroDreams”

Daisy Ververcken uit Meulebeke is tevreden met het nieuwe trekkingsspel. “Het is eenvoudig, makkelijk en vlug uit te leggen aan de klanten. Die hebben het concept ook vlug door, wat het makkelijker maakt onmiddellijk te spelen. Er is de voorbije weken dan ook redelijk veel gespeeld op EuroDreams, maar dat valt allicht ook te verklaren door het feit dat de Loterij via haar clubkaart een gratis rooster aanbood.”

“De ongewone speeldagen op maandag en donderdag , vallen soms nog een beetje moeilijk bij de klanten, maar dat is bij alles wat nieuw is, dat went wel.”

Dagbladhandel ’t Griffelke (Kortemark): “Twee trekkingsdagen is wennen voor de klant”

“Het is best een goed concept”, vindt Nancy Dekeyser van ‘t Griffelke in Kortemark. “Toch was de interesse van de klanten, die regelmatig een gokje wagen op een of ander spel van de Nationale Loterij, niet overweldigend voor deze nieuwkomer. Laten we zeggen dat ongeveer 40% van onze regelmatige spelers echt geïnteresseerd was.”

“Er werd de voorbije weken wel vrij veel gespeeld op EuroDreams omwille van de actie die de Nationale Loterij voerde via de clubkaart. De meeste klanten die het nieuwe spel hebben uitgeprobeerd waren degenen die gebruikelijk op EuroMillions speelden, omdat het systeem zo goed als hetzelfde is.”

“Het is overigens niet zo dat ze daarom hun gewoonten veranderden. Zo goed als iedereen bleef spelen zoals altijd, maar ze namen EuroDreams er als extra bij.”

“Voor ons is het geen probleem dat er twee trekkingsdagen bijkomen, maar voor de klanten is het wel even wennen. Maar we zien wel of diegenen die het geprobeerd hebben de smaak te pakken zullen hebben.”

0 reacties
Disclaimer Reacties

Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. Persradar verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. Persradar en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.