1

Nationale Loterij start spelen via app met validatie in de winkel

Kansspelen 1 reacties 21 april 2022

Sinds begin april kunnen deelnemers aan trekkingsspelen van de Nationale Loterij via de app een digitaal spelformulier invullen. Voor de validering van het formulier stuurt de Nationale Loterij de spelers vervolgens naar een verkooppunt in de buurt.

Naast het online spelen via e-lotto.be geeft de Nationale Loterij sinds kort ook zijn app een meer prominente plaats in het aantrekken van digitale spelers. De app bestaat als sinds 2012 en telt sinds 2021 meer dan een miljoen unieke gebruikers. Tot nu toe kon je via de app niet spelen, maar wel de QR-code op je ticket scannen om je resultaat te weten te komen. In 2021 scanden 675.000 gebruikers zo in totaal 21 miljoen speltickets.

Voor Lotto en EuroMillions

De nieuwste toepassing doet de app echter opschuiven naar het deelnemen aan trekkingsspelen. De gebruikers kunnen voortaan een spelformulier voor Lotto of EuroMillions in de app aanmaken en vervolgens in de krantenwinkel laten valideren. In een latere fase wil De Nationale Loterij ook Joker+, Keno en Pick3 toevoegen. Voor de Nationale Loterij speelden vooral veiligheidsoverwegingen. “In een wereld waarin we om veiligheidsredenen zoveel mogelijk contactloos proberen te werken, zijn papieren spelformulieren eigenlijk niet langer ideaal”, aldus Marc Dirix, Retail Omnichannel Project Manager.

Alternatief voor papieren spelformulier

Spelers die zich in een krantenwinkel aandienen met de app in de hand, tonen de QR-code van het aangemaakte spelformulier. Als winkelier kan u het ticket vervolgens scannen, maar de deelnemer kan de QR-code ook zelf inscannen aan de WinCheckr. Na het scannen ontvangt de speler een papieren spelticket. Na ontvangst van het papieren ticket betaalt de klant in de winkel, als winkelier ontvangt u de gangbare commissie en betaalt u eventuele winsten uit. Opgelet, enkel het papieren ticket geldt als bewijs van deelname. Met enkel een digitaal spelformulier kan een deelnemer zijn eventuele winst later niet komen verzilveren.

Op het YouTube-kanaal van de Nationale Loterij vindt u ook een korte instructievideo terug.

Naar welke winkel?

De app van de Nationale Loterij stuurt de spelers door naar een verkooppunt, maar hoe verloopt dat precies? In de app zit geolocalisatie verwerkt, waardoor spelers verkooppunten in de buurt snel kunnen vinden. De Nationale Loterij wijst echter ook op de leden van de Nationale Lottery Club, die hun lidkaart in de app integreren en de winkel van hun voorkeur doorgeven. “Wij kunnen op die manier dan weer de push-berichten naar de app-gebruikers personaliseren”, zegt Olivier Van Rompaey, Product Manager Mobile App. “Zo’n bericht luidt bijvoorbeeld: ‘Hallo, Nathalie, vergeet niet om in Dagbladhandel André je cadeau van de maand af te halen.’ Onze app is dus een krachtige tool om extra trafiek naar de verkooppunten te realiseren en de klantenbinding te bevorderen.”

1 reacties
nieuwste oudste meest gestemd
Briers Bart

Al weer een manier om onze klanten de weg te leren om digitaal te spelen en ons op termijn niet meer nodig te hebben. Maar vraag mij af of in de toekomst de winnaar of vriend niet gekozen kan worden door de lotto als dit niet meer naamloos verloopt.

Disclaimer Reacties

Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. Persradar verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. Persradar en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.