1

Overlegcomité ontziet de dagbladhandels

Corona 1 reacties 25 maart 2021

Het Overlegcomité heeft beslist dat winkelen in niet-essentiële winkels vanaf 27 maart enkel nog op afspraak kan. De dagbladhandels blijven een essentiële winkel, waardoor de impact van de nieuwe verstrenging in de strijd tegen Covid-19 er beperkt blijft.

Net als bij de afkondiging van de eerste lockdown een jaar geleden en de tweede verstrengde lockdown in het najaar, blijft de krantenwinkel deel uitmaken van de groep van essentiële winkels. Horen daar nog in thuis: voedingswinkels, apothekers, winkels voor hygiëneproducten en kledingstoffen, bloemen- en plantenwinkels, boekhandels en telecomwinkels. In al deze zaken is het toegestaan om zonder voorafgaande afspraak te gaan winkelen.

Zonder afspraak winkelen

“Niet-essentiële winkels mogen enkel klanten ontvangen op afspraak, waarbij het maximaal aantal klanten dat tegelijk binnen mag, afhangt van de grootte van de winkel en met een absoluut maximum van 50 personen”, schrijft het Crisiscentrum in zijn officiële communicatie. “Twee personen uit hetzelfde gezin mogen samen de winkel binnen. Leveringen aan huis en ‘click-and-collect’ blijven mogelijk op voorwaarde dat er geen fysiek contact is en de winkelruimte niet betreden wordt. Essentiële winkels (onder meer krantenwinkels) mogen klanten blijven ontvangen zonder afspraak.”

Geen ‘verboden’ producten

Het winkelen op afspraak dook ook al op bij de maatregelen die het Overlegcomité vorig najaar afkondigde. Persverkopers herinneren zich hoe ze toen bepaalde producten (typisch voor niet-essentiële winkels) zoals speelgoed of decoratie-artikelen ontoegankelijk moesten maken. De verkoop ervan kon wel nog via een afhaling na een telefonische of online bestelling. Dat systeem gaat tot nader order voor krantenwinkels niet mee in de nieuwe maatregelen.

1 reacties
nieuwste oudste meest gestemd
Gaelens Dennis

Mogen onze gokautomaten aanstaan?

Disclaimer Reacties

Als sectororganisatie vinden wij het belangrijk om te luisteren naar de meningen van onze lezers. Daarom is het mogelijk om op de artikels op onze website te reageren. VFP verzoekt haar lezers dit op een volwassen en beleefde manier te doen. Beledigingen, persoonlijke aanvallen, het spammen van de commentaren, illegale informatie (bv. inbreuken op het auteursrecht of andere wettelijke bepalingen) en commerciële informatie zijn niet toegestaan. VFP en de redactie van Radar eigenen zich daarom het recht toe om dergelijke reacties te verwijderen wanneer zij dit nodig achten.

Verder gaan wij uit van de goede intenties van de Radar-lezer. Commentaren worden niet voor publicatie goedgekeurd. Radar wijst alle verantwoordelijkheid af voor wat in de commentaren verschijnt en hoeft qua visie, waarden en mening niet noodzakelijk akkoord te gaan met wat in deze commentaren verschijnt.