1

Kansspelen

Kansspelen

Nationale Loterij boekt status quo in 2021/ 27 januari 2021

In het afgelopen, door COVID-19 geteisterde jaar, slaagde de Nationale Loterij er net niet in om opnieuw een nieuwe recordomzet te boeken. We doken in de cijfers en bekeken hoe het belang van de krantenwinkels evolueerde.

Kansspelen

Hoe verwelkomen persverkopers Vikinglotto?/ 20 november 2020

Vinkinglotto komt niet in de krantenwinkel, maar versterkt wel het online aanbod van de Nationale Loterij. Zien krantenwinkels dat als een concurrent meer of minder?

Kansspelen

De Nationale Loterij start met Vikinglotto, maar enkel online/ 20 november 2020

Sinds 19 november maakt Vikinglotto deel uit van de spellen van de Nationale Loterij. België sluit zich als tiende land aan bij een groep van Noord-Europese landen. Meedoen aan dit Europese loterijspel kan echter enkel online op e-lotto. Wat betekent dit voor de krantenwinkels?

Kansspelen

Dagbladhandelaars hebben gemengde gevoelens bij 10 jaar e-lotto/ 8 oktober 2020

De Nationale Loterij blies tien e-lotto kaarsjes uit, maar zijn de dagbladhandelaars even gelukkig met het digitale doorbraak van de afgelopen jaren? Onze redactie polste ernaar in een enquête. Ontevredenheid over het aandeel van e-lotto en de diversiteit aan verkooppunten primeert.

Kansspelen

Nationale Loterij voert de drempelwaarde weer in/ 9 juni 2020

Vanaf deze week geldt voor de remuneratie van de Nationale Loterij opnieuw een drempelwaarde op de eerste schijf van de omzet. De Nationale Loterij had deze drempelwaarde tijdelijk geschrapt als steunmaatregel in tijden van corona.

Kansspelen

Nationale Loterij gaat in zee met Kruidvat/ 14 januari 2020

De Nationale Loterij is het nieuwe jaar gestart met een bijkomende inspanning om haar verkoopnetwerk verder uit te breiden. Het sloot een akkoord met Kruidvat waardoor sinds midden februari alle Belgische winkels van de keten producten van de Nationale Loterij aanbieden.

Kansspelen

Nationale Loterij boekt nieuwe recordomzet/ 10 januari 2020

Het wordt stilaan een nieuwjaarstraditie: voor het derde jaar op rij heeft de Nationale Loterij begin januari een recordomzet meegedeeld. In 2019 steeg de omzet naar een recordhoogte van 1,4 miljard euro. We bekeken de cijfers van nabij.

Kansspelen

Vanaf wanneer moet je winst van extra trekkingen uitbetalen?/ 4 september 2019

Voor zowel EuroMillions als Lotto organiseert de Nationale Loterij wekelijks extra trekkingen die deelnemers in staat stellen om 500 euro te winnen. Dat zorgt elke week in totaal voor 1.200 extra winnaars, maar moet je die bedragen ook echt kunnen uitbetalen? En verlies je een deel van je commissie als dat niet lukt?