1

Kansspelen

Kansspelen

Jaarcijfers Nationale Loterij 2023: omzet stabiel, net als aandeel dagbladhandels/ 21 februari 2024

De omzetdaling waarmee de Nationale Loterij in een economisch pittig 2022 te maken kreeg, heeft zich niet doorgezet in 2023. Terwijl de teller een jaar eerder stokte op 1,488 miljard euro, bedroeg de totaalomzet vorig jaar 1,489 miljard euro. De stabiliteit is terug, en eigenlijk is dat een rode draad over de jaarcijfers heen. Zo […]

Kansspelen

EuroDreams: dagbladhandelaars over het nieuwe trekkingsspel van de Nationale Loterij/ 30 november 2023

Op 30 oktober lanceerde de Nationale Loterij haar nieuwe trekkingsspel: EuroDreams. Hoe werd het nieuwe spel ontvangen in de Vlaamse krantenwinkel? Persradar polste bij een achttal dagbladverkopers naar de reacties op deze nieuwkomer.

Kansspelen

Nationale Loterij lanceert met EuroDreams haar nieuwste trekkingsspel/ 23 oktober 2023

Vanaf 30 oktober breidt de Nationale Loterij haar aanbod van trekkingsspelen uit met EuroDreams. Het nieuw trekkingsspel wordt georganiseerd door loterijen uit België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk en Ierland. Met dit trekkingsspel is het de eerste keer in België dat de winnaars uit de hoogste rang 30 jaar lang maandelijks 20.000 euro krijgen.

Kansspelen

Wat betekent het verbod op gokreclame voor publiciteit in krantenwinkels?/ 18 april 2023

Het aanstaande verbod op gokreclame verbiedt reclame op openbare plaatsen. Betekent dat ook het einde van reclame voor sportweddenschappen aan de gevels van krantenwinkels of zelfs in de winkel? We vroegen het na en schatten ook de kansen in van het idee om de minimumleeftijd voor sportweddenschappen op te trekken naar 21 jaar.

Kansspelen

Jaarcijfers Nationale Loterij 2022: krantenwinkels houden stand/ 11 januari 2023

Kansspelen

Probeerde de Nationale Loterij private operatoren te kortwieken?/ 16 juni 2022

Het verbieden van gokreclame leek aanvankelijk een initiatief van minister van Justitie Van Quickenborne. Een brief die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws konden inkijken, werpt een nieuw licht op het reclameverbod. Vraag is of de Nationale Loterij aandrong op het vleuggellam maken van de private operatoren en dus van een belangrijke inkomstenbron van de […]

Kansspelen

Debat gokreclame: Nationale Loterij wijst naar monopolie/ 20 mei 2022

Sinds bekend raakte dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werkt aan een Koninklijk Besluit dat reclame voor weddenschappen verbiedt, woedt het maatschappelijk debat over gokken en gokreclame in alle hevigheid. Ook de Nationale Loterij vangt daarbij veel wind, omdat het KB de kansspelen van het overheidsbedrijf ontziet. Intussen nam de Nationale Loterij een duidelijk […]

Kansspelen

Verbod op gokreclame geldt niet voor krantenwinkels/ 11 mei 2022

Als het van minister van Justitie Van Quickenborne afhangt gaat bijna alle reclame voor sportweddenschappen in België nog dit jaar op de schop. Krantenwinkels vormen een uitzondering en kunnen binnen en buiten reclame blijven tonen. Dat vernam Radar op het kabinet van de minister.

Kansspelen

Nationale Loterij start spelen via app met validatie in de winkel/ 21 april 2022

Sinds begin april kunnen deelnemers aan trekkingsspelen van de Nationale Loterij via de app een digitaal spelformulier invullen. Voor de validering van het formulier stuurt de Nationale Loterij de spelers vervolgens naar een verkooppunt in de buurt.

1 2 3 4