1

Kansspelen

Kansspelen

Probeerde de Nationale Loterij private operatoren te kortwieken?/ 16 juni 2022

Het verbieden van gokreclame leek aanvankelijk een initiatief van minister van Justitie Van Quickenborne. Een brief die Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws konden inkijken, werpt een nieuw licht op het reclameverbod. Vraag is of de Nationale Loterij aandrong op het vleuggellam maken van de private operatoren en dus van een belangrijke inkomstenbron van de […]

Kansspelen

Debat gokreclame: Nationale Loterij wijst naar monopolie/ 20 mei 2022

Sinds bekend raakte dat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werkt aan een Koninklijk Besluit dat reclame voor weddenschappen verbiedt, woedt het maatschappelijk debat over gokken en gokreclame in alle hevigheid. Ook de Nationale Loterij vangt daarbij veel wind, omdat het KB de kansspelen van het overheidsbedrijf ontziet. Intussen nam de Nationale Loterij een duidelijk […]

Kansspelen

Verbod op gokreclame geldt niet voor krantenwinkels/ 11 mei 2022

Als het van minister van Justitie Van Quickenborne afhangt gaat bijna alle reclame voor sportweddenschappen in België nog dit jaar op de schop. Krantenwinkels vormen een uitzondering en kunnen binnen en buiten reclame blijven tonen. Dat vernam Radar op het kabinet van de minister.

Kansspelen

Nationale Loterij start spelen via app met validatie in de winkel/ 21 april 2022

Sinds begin april kunnen deelnemers aan trekkingsspelen van de Nationale Loterij via de app een digitaal spelformulier invullen. Voor de validering van het formulier stuurt de Nationale Loterij de spelers vervolgens naar een verkooppunt in de buurt.

Publireportage

“Dit KB is een dolksteek in de rug van persverkopers”/ 23 februari 2022

 Als weddenschappenoperator is Stanleybet niet te spreken over het KB rond de definitie van winkels die weddenschappen mogen verkopen. Voor de eigen business, maar ook omwille van de gevolgen voor krantenwinkels. De opinie van Joris Petillion, Managing Director van Stanleybet in België en Business Development Manager Northern Europe voor de Stanleybet Groep.

Kansspelen

Overheid verstrengt regels voor sportweddenschappen in krantenwinkels/ 23 februari 2022

Via een Koninklijk Besluit heeft de federale regering nieuwe regels bepaald om het aantal schijndagbladhandels terug te dringen. Om een F2-licentie voor sportweddenschappen te krijgen (of te vernieuwen), zullen dagbladhandels een minimumaanbod en -omzet aan pers moeten aanbieden. Bovendien mogen de sportweddenschappen de drempel van 250.000 euro aan inzetten per jaar niet overschrijden.

Kansspelen

Bpost verkoos Golden Palace boven Nationale Loterij/ 28 januari 2022

Voor de verkoop van de 170 krantenwinkels van Press Shop en Relay liet bpost de kandidatuur van de Nationale Loterij links liggen, ten voordele van het gokbedrijf Golden Palace. Intussen bekijkt minister van Overheidsbedrijven De Sutter of ze de verkoop nog een halt kan toeroepen.

Kansspelen

Loterij-omzet 2021: krantenwinkels stabiel, maar hun belang daalt/ 20 januari 2022

In 2021 boekte de Nationale Loterij voor het eerst een omzet boven 1,5 miljard euro. De omzet gerealiseerd door de krantenwinkels blijft stabiel, maar het belang van digitaal en van andere verkooppunten neemt gestaag toe.

Partnercontent

Hoe een eigen Facebookpagina uw omzet stevig kan boosten/ 20 december 2021

Een handelszaak zonder Facebookpagina is in 2021 eigenlijk bijna ondenkbaar. Heeft u er nog geen, maar weet u niet meteen hoe u dat moet aanpakken? Geen nood, wij leggen alles nog eens haarfijn uit. Want met ons Lottery Ambassador-programma is het sowieso een fluitje van een cent om ook op sociale media te scoren!

1 2 3 4