1

Rookwaren

Rookwaren

Tabaksreclameverbod is niet ongrondwettig/ 7 december 2021

Het verbod op het afficheren van merkreclame voor tabaksproducten in en aan de voorgevel van tabaks- en krantenwinkels is niet ongrondwettig. Dat blijkt uit het vonnis dat het Grondwettelijk Hof heeft geveld na een annulatieverzoek van BAT Belgium.

Rookwaren

Politie Antwerpen: “Verkoop van grinders in krantenwinkels kan niet”/ 3 december 2021

Voor Filip Hebb van Bredakrant was het even schrikken toen hij midden november beticht werd van het aanzetten tot het gebruik van verdovende middelen. Niet omdat hij die middelen verkocht, maar wel door accessoires zoals grinders of aanstekers met cannabisafbeeldingen.

Magazine

Cannabis in de krantenwinkel: verkopers getuigen/ 26 november 2021

Het is dagbladhandels perfect toegestaan om CBD te verkopen in hun winkel, maar hoe loopt dat in de praktijk? Verkoopt het goed, welk publiek trek je ermee aan en wordt de verkoop gecontroleerd? Enkele ervaren verkopers delen hun ervaring.

Magazine

Factcheck: cannabis in de krantenwinkel in 5 vragen/ 26 november 2021

De verkoop van cannabis in de krantenwinkels heeft intussen sinds een goede twee jaar een meer helder wettelijk kader gekregen. Toch doet het aanbod nog vaak de wenkbrauwen fronsen. Wat mag en wat mag niet? En verdien je er als winkelier ook iets mee? Een factcheck in vijf vragen.

Magazine

Steun de strijd voor eerlijke marges op sigaretten/ 26 november 2021

Op de vorige pagina vernam u meer over het systeem waarbij elke accijnsverhoging op rookwaren de marge van de krantenwinkels doet dalen. Dankzij VFP zal de Belgische Mededingingsautoriteit dit mechanisme nu grondig onderzoeken. Door lid te worden kan ook u VFP actief steunen in de strijd voor faire marges op rookwaren.

Magazine

Tussenkomst VFP aanvaard in onderzoek naar prijsafspraken/ 26 november 2021

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de vraag van VFP aanvaard om te mogen tussenkomen in het onderzoek naar mogelijke prijsafspraken tussen Philip Morris, BAT, JTI en Imperial Brands. Op die manier wil VFP laten nagaan of de fabrikanten de winstmarge van de krantenwinkels wisten te verlagen via onderlinge prijsafspraken.

Rookwaren

VFP vraagt tussenkomst in onderzoek concurrentievervalsing sigarettenfabrikanten/ 19 november 2021

VFP heeft de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om een tussenkomst gevraagd in het onderzoek over mogelijke prijsafspraken tussen Philip Morris, BAT, JTI en Imperial Brands. Met de tussenkomst wil VFP de BMA vragen om na te gaan of het viertal via onderlinge afspraken de winstmarge van de krantenwinkels heeft afgeroomd.

Rookwaren

Vier sigarettenfabrikanten onderzocht voor concurrentievervalsing in België/ 15 oktober 2021

De Belgische Mededingingsautoriteit gaat Philip Morris, BAT, JTI en Imperial Brands vervolgen voor het maken van onderlinge afspraken over de prijs van sigaretten. Om te laten onderzoeken of het viertal op die manier de winstmarge van de krantenwinkels heeft afgeroomd, overweegt VFP om in de procedure tussen te komen. Via de enquête in dit artikel polst VFP naar uw mening.

Magazine

Namaaksigaretten kennen piek in 2020, illegale handel daalt licht/ 23 september 2021

1 2 3 4