1

Rookwaren

Magazine

Namaaksigaretten kennen piek in 2020, illegale handel daalt licht/ 23 september 2021

Magazine

Accijnsverhoging rookwaren 2021 kost de krantenwinkel een maandloon/ 23 september 2021

Magazine

Is het verbod op tabaksreclame ongrondwettelijk/ 23 juni 2021

De rechtszaak tegen het verbod op tabaksreclame in de krantenwinkels nadert haar ontknoping. De Ministerraad bezorgde VFP en BAT Belgium een wederwoord, maar reageert daarin niet op al de door VFP aangehaalde punten. Het is nu aan het Grondwettelijk Hof om de procedure af te ronden.

Rookwaren

Belg start gemiddeld met roken op 16 jaar/ 31 mei 2021

De gemiddelde leeftijd waarop mensen regelmatig beginnen te roken, ligt in ons land op 16 jaar. Dat schrijft het medisch vakblad The Lancet. Voor zowel jongens als meisjes staat België met die leeftijd in de top tien van landen waar roken vroeg van start gaat. Het internationale gemiddelde is 19 jaar.

Magazine

Ook Nieuw-Zeeland start endgame voor roken/ 18 mei 2021

Nederland wil tegen 2030 enkel nog sigaretten in speciaalzaken, maar Nieuw-Zeeland gaat nog een stap verder en wil het land tegen 2025 rookvrij maken. De eerste stap is een ‘generatieverbod’ op roken. Dat die maatregel in Oceanië opduikt, is geen toeval en kan een belangrijk precedent worden.

Magazine

Juridische strijd tegen verbod op tabaksreclame gaat verder/ 18 mei 2021

In de zaak van BAT Belgium tegen het tabaksreclameverbod kreeg VFP als tussenkomende partij de kans om te reageren op de standpunten van de Ministerraad. Volgens VFP toont die laatste niet aan waarom het verbieden van tabaksreclame in krantenwinkels opweegt tegen het inkomensverlies dat de uitbaters lijden.

Magazine

Helft van vapers koopt (illegaal) online/ 10 april 2021

Uit een recente enquête van BAT Belgium blijkt dat de helft van de bevraagde Belgische vapers hun vapeproducten online heeft gekocht. Dat is opmerkelijk, gezien de online verkoop van e-sigaretten met nicotine in België verboden is. We zochten uit wat er aan de hand is.

Magazine

Klein- en groothandel betalen nieuwe accijnsverhoging/ 10 april 2021

De eerste accijnsverhoging die de regering De Croo doorvoerde, moet niet enkel de begroting spijzen, maar ook het roken ontraden. Daarom stijgt de prijs van rookwaren, maar die prijsstijging is onvoldoende groot om de winstmarge van de groot- en kleinhandels te vrijwaren. Hoe komt dat?

Rookwaren

Wissel aan de top bij Tabagro-West/ 25 maart 2021

Tabaksgroothandel Tabagro-West heeft sinds begin deze maand een nieuwe directie. Steven Spaens neemt het roer over van Ben Cauwelier, die zich na vijftien jaar bij Tabagro-West toelegt op zijn activiteiten in de betaalsector.

1 2 3