1

Rookwaren

Rookwaren

Wissel aan de top bij Tabagro-West/ 25 maart 2021

Tabaksgroothandel Tabagro-West heeft sinds begin deze maand een nieuwe directie. Steven Spaens neemt het roer over van Ben Cauwelier, die zich na vijftien jaar bij Tabagro-West toelegt op zijn activiteiten in de betaalsector.

Rookwaren

VFP komt tussen in de procedure van BAT over tabaksreclame/ 25 februari 2021

VFP heeft het Grondwettelijk Hof laten weten dat het wenst tussen te komen in de zaak van BAT Belgium tegen het tabaksreclameverbod in de krantenwinkels. Zolang het is toegestaan om rookwaren te verkopen, vindt VFP dat het ook mogelijk moet zijn om in deze winkels reclame te maken voor deze producten.

De krantenwinkel

Enquête: hoe ziet uw tabaksrek er (binnenkort) uit?/ 12 februari 2021

Sinds 1 januari is reclame voor rookwaren in uw winkel verboden en mogen enkel nog neutrale verpakkingen in uw tabaksrek zitten. Een belangrijke verandering voor het rek dat zich bevindt achter de toonbank, op zowat de meest gegeerde plaats in uw winkel. Radar is benieuwd wat dagbladhandelaars veranderen aan hun tabaksrek achter de toonbank of […]

Rookwaren

7 op de 10 Belgen geloven niet dat vapen minder schadelijk is dan roken/ 9 februari 2021

Vapen zit met een immens imagoprobleem. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeksbureau iVOX bij 1.000 Belgen en 300 vapers in opdracht van British American Tobacco. Zeven op de tien Belgen vinden vapen even schadelijk als roken.

Rookwaren

BAT naar de rechter tegen het verbod op tabaksreclame in krantenwinkels/ 27 januari 2021

British American Tobacco (BAT Belgium) stapt naar het Grondwettelijk Hof om het verbod op tabaksreclame in de krantenwinkels aan te vechten. Dat staat te lezen in het Belgisch Staatsblad en in het verzoekschrift dat onze redactie liet opvragen. Na een overgangsperiode van een jaar was dit verbod sinds 1 januari daadwerkelijk van kracht in de krantenwinkels.

Rookwaren

Welke impact heeft de nieuwe accijnsverhoging op uw marge?/ 26 november 2020

Vanaf 1 januari 2021 voert de federale regering een nieuwe verhoging door van de accijns op rookwaren. Ook de komende jaren zal dat het geval zijn. Met de eerste accijnsverhoging in aantocht, gingen we na wat dat kan betekenen voor de marge van de dagbladhandels.

Rookwaren

Stichting tegen Kanker vraagt verbod op rookwaren in krantenwinkels (maar ook reconversiesteun)/ 8 oktober 2020

Terwijl de nieuwbakken federale regering De Croo nieuwe accijnsverhogingen op rookwaren aankondigt, pleit de Stichting tegen Kanker voor een inkrimping van het aantal verkooppunten. De Stichting ziet rookwaren graag verdwijnen uit krantenwinkels, nachtwinkels en supermarkten.

Rookwaren

Tabaksfabrikanten krijgen monsterboete voor prijsafspraken in Nederland/ 30 september 2020

Philip Morris Nederland, British American Tobacco, JTI Nederland en Van Nelle Tabak krijgen in Nederland een boete van meer dan 82 miljoen euro. Volgens de Nederlandse concurrentiewaakhond ACM hield het kwartet de prijzen door onderlinge afspraken jarenlang kunstmatig hoog.

Rookwaren

Verhoging minimumleeftijd roken maakt het controleurs makkelijker/ 9 juni 2020

Sinds de verhoging van de minimumleeftijd (18 jaar) voor rookwarenverkoop stelt de FOD Volksgezondheid meer inbreuken vast. Het gemiddeld aantal inbreuken ging van 2% naar 5%. De oorzaak? Een leeftijdsgrens van 18 jaar maakt het voor controleurs efficiënter werken.

1 2