1

Coronavirus

Magazine

Hoe COVID-19 een buffer tegen de energiecrisis creëerde/ 2 december 2022

Corona

Overlegcomité ontziet de dagbladhandels/ 25 maart 2021

Het Overlegcomité heeft beslist dat winkelen in niet-essentiële winkels vanaf 27 maart enkel nog op afspraak kan. De dagbladhandels blijven een essentiële winkel, waardoor de impact van de nieuwe verstrenging in de strijd tegen Covid-19 er beperkt blijft.

Corona

Vlaamse overheid vordert coronapremies terug/ 8 december 2020

Het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (Vlaio) is druk met het terugvorderen van ten onrechte aangevraagde coronapremies. Dagbladhandelaars lijken zich daarover om uiteenlopende redenen op dit moment minder zorgen te moeten maken.

Corona

Eén op vijf coronacontroles mondt uit in een proces-verbaal/ 8 december 2020

De controles van de FOD Volksgezondheid op de naleving van de coronamaatregelen mikten in de tweede helft van november in belangrijke mate op de dagbladhandels en de nachtwinkels. Bij meer dan één op de vijf controles stelde de FOD belangrijke inbreuken vast.

Corona

Mag u weldra weer niet-essentiële producten verkopen?/ 26 november 2020

Vrijdag bespreekt het Overlegcomité of en onder welke voorwaarden niet-essentiële winkels opnieuw de deuren mogen openen. Als onder andere speelgoed- en decoratiewinkels straks weer opengaan, dan is de kans reëel dat u deze artikelen ook weer in de krantenwinkel te koop mag aanbieden.

Corona

Niet-essentiële producten blijven voor verwarring zorgen/ 26 november 2020

Begin november werd een nieuwe lockdown afgekondigd. Voor krantenwinkels een nieuwe klap: de verkoop van niet-essentiële producten werd verboden. In een enquête polste Radar bij krantenwinkels naar de manier waarop de dagbladhandelaars dit aanpakten.

Corona

Dagbladhandels over het verbod op niet-essentiële producten/ 18 november 2020

Wat is nu precies en essentieel product en wat niet? Bij veel dagbladhandelaars klinkt deze vraag. Sinds de nieuwe lockdown geldt er namelijk een verbod op de verkoop van niet-essentiële producten in de krantenwinkels. Ook in onze meest recente enquête polsen we naar de impact van het verbod. Onze redactie polste naar de mening van enkele dagbladhandelaars.

Corona

Afhaling van niet-essentiële bestellingen mag enkel nog buiten de winkel/ 18 november 2020

Bij het afkondigen van de verstrengde lockdown bleef het mogelijk om niet-essentiële producten nog steeds via bestelling en afhaling te verkopen. In opvolging van deze regel besliste het Overlegcomité afgelopen vrijdag dat het afhalen voortaan enkel nog buiten mag gebeuren. Hoe zit dat precies?

Corona

Welke niet-essentiële producten mag een krantenwinkel niet meer verkopen?/ 3 november 2020

Tijdens de lockdown is het verboden om als essentiële winkel niet-essentiële producten te verkopen. Tuincentra mogen bijvoorbeeld geen interieurartikelen verkopen of supermarkten geen kleding. Hoe ziet die regel er precies uit en wat mag je als krantenwinkel niet langer verkopen?

1 2 3 7