1

Persdistributie

Pers

Dagbladhandelaars blijven ontevreden over marges Mediahuis ondanks verhoging/ 2 maart 2021

Ook met de verhoging van de marge op haar weekkranten van 0,50 naar 0,55 euro slaagt Mediahuis er niet in om opnieuw op een goed blaadje te komen bij de dagbladhandelaars. Dat blijkt uit de bevraging die Radar na de margeverhoging deed. De resultaten tonen een sterke afkeuring.

Financieel

Mediahuis boekt 58,6 miljoen euro winst in 2020/ 2 maart 2021

Uit de jaarcijfers die Mediahuis vorige week bekendmaakte, blijkt dat de mediagroep in 2020 bijna een miljard euro omzet en 58,6 miljoen euro winst boekte. Als verklaring wijst Mediahuis onder andere op de groei van het aantal digitale abonnees.

Financieel

Mediahuis brengt marge weekkranten weer naar 20%/ 23 februari 2021

Mediahuis heeft na onderhandelingen met Perstablo de vaste marge voor kranten op weekdagen verhoogd met 5 eurocent. De nieuwe vaste marge op De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg bedraagt 0,55 euro. Dat stemt overeen met een korting van 20,37%, wat de prijsverhoging van 1 januari compenseert. Voor de weekendkranten blijft de marge ongewijzigd.

Pers

Nieuwe persconcessie zit in hoge tijdsnood/ 9 februari 2021

Nog tot eind 2022 ontvangt bpost staatssteun voor het bussen van de persabonnementen. Januari 2023 lijkt nog veraf, maar nu al is duidelijk dat de federale regering in tijdsnood zit bij het invoeren van een nieuwe persconcessie. VFP liet in dat kader weten dat ook de losse verkoop recht heeft op een deel van de middelen die de Belgische Staat ter beschikking stelt.

Pers

Open brief aan vice-eersteminister en minister van Economie en Werk Dermagne/ 9 februari 2021

De Vlaamse Federatie voor Persverkopers (kortweg VFP vzw) is een erkende sectororganisatie van de krantenwinkels. Via deze weg is onze federatie zo vrij u ons standpunt toe te lichten in het kader van het vastleggen van de criteria voor het nieuwe distributiecontract voor persabonnementen.

Pers

Overheid geeft bpost dit jaar 9 miljoen extra/ 2 februari 2021

De federale ministerraad heeft de beheersovereenkomst tussen bpost en de Belgische Staat met een jaar verlengd. In 2021 krijgt bpost van de overheid 110,4 miljoen euro en dat is 9 miljoen euro meer dan de voorbije jaren.

Pers

Open brief aan minister Dalle/ 29 januari 2021

Via deze brief wil VFP haar ernstige bezorgdheid uiten aan minister Dalle over de prijsverhoging die Mediahuis voor zijn kranten begin 2021 doorvoerde.

Financieel

6 op de 10 winkeliers missen dit jaar minstens 1.500 euro door vaste marge Mediahuis/ 19 januari 2021

Door de prijsopslag van de Mediahuis-kranten (+ 0,20 euro) misloopt 6 op de 10 winkels een winst van 1.500 euro of meer. Dat blijkt uit een bevraging van Radar. Daarin polsten we via een rekenmodule naar het bedrag dat winkeliers dit jaar bijkomend hadden verdiend indien Mediahuis nog steeds de procentuele marge van 25% had gehanteerd.

Financieel

“3.000 euro minder winst? Daar schrok ik van.”/ 19 januari 2021

Onze enquête naar de impact van de margepolitiek van Mediahuis bevat enkele hoog- en laagvliegers. We klopten aan bij een krantenwinkel die dit jaar veel winst mist door de vaste marge en een collega bij wie het inkomstenverlies laag blijft.

1 2 3 4