1

Persdistributie

Magazine

De Radar eindejaarsvraagjes aan leveranciers/ 20 december 2021

Met het jaareinde in zicht polsten we ook bij een reeks leveranciers naar hun mening over 2021 en hun wensen voor 2022. Ontdek ze in onze eindejaarsvraagjes.

Magazine

“DPG Media kon perfect blijven drukken in Lokeren”/ 26 november 2021

Midden november kondigde DPG Media aan dat het van plan is om haar drukkerij in Lokeren te sluiten. Daarna bleef het stil. Over de impact op de krantendistributie is tot nu toe weinig tot niets bekend. In een interview met Radar laat Tijs Hostyn, die als vakbondssecretaris van ACV-Puls de werknemers bijstaat, zijn licht schijnen over de sluiting van het Eco Print Center.

Pers

DPG Media stopt de persen in Lokeren/ 19 november 2021

DPG Media heeft het voornemen bekendgemaakt om de drukkerij in Lokeren te sluiten. De kans is groot dat de grootste Vlaamse krant vanaf volgend jaar niet meer in België wordt gedrukt. Over de impact op de distributie naar de krantenwinkels heerst nog onduidelijkheid.

Pers

Regering steunt persabonnementen met 750 miljoen euro/ 3 november 2021

De komende vijf jaar subsidieert de federale regering de verdeling van persabonnementen voor een totaal van 750 miljoen euro. Dat heeft minister van Economie Dermagne (PS) bevestigt in het federale parlement. Het bedrag op jaarbasis wordt in die periode stelselmatig naar beneden bijgesteld.

Magazine

“Pakjes thuis afleveren blijft nog altijd makkelijker voor de consument”/ 25 oktober 2021

In het verre Dubai leidt onze landgenoot Peter Somers het nationale postbedrijf Emirates Post. Vanuit zijn missie om een modern logistiek bedrijf te bouwen, heeft hij een goed zicht op hoe de pakjesmarkt evolueert. Wij schoven aan voor een interview met de man die eerder al bij bpost onder andere de krantenbedeling als één van zijn verantwoordelijkheden had.

E-commerce

Unizo vraagt verbod op gratis retourzendingen/ 14 oktober 2021

Zelfstandigenorganisatie Unizo wil gratis retourzendingen bij e-commerce op Europees niveau laten verbieden. De maatregel moet zowel de lokale handelaars als het milieu vooruithelpen. “De alsmaar meer voelbare klimaatcrisis creëert hier en nu het momentum om gratis retourzendingen bij e-commerce te verbieden, en dat best meteen op Europees niveau”, klinkt het.

Magazine

“Kranten thuis bezorgen is mogelijk te aantrekkelijk”/ 23 september 2021

Pers

Parlement stemt tegen afschaffing persconcessie/ 1 juli 2021

De Commissie Mobiliteit en Overheidsbedrijven van het federaal parlement heeft het wetsvoorstel om de persconcessie af te schaffen weggestemd. Eerder had Minister van Economie Dermagne (PS) ook al de nieuwe aanbesteding voor het bussen van persabonnementen gelanceerd. De staatssteun voor abonnementen zit op die manier nog jaren gebeiteld.

Magazine

Vier argumenten die de nichepers meewind kunnen geven/ 23 juni 2021

Onder impuls van de lockdowns deden nichemagazines het in 2020 door de band heen best goed in de krantenwinkels. Maar wat moet u als dagbladhandelaar met die vaststelling? Zullen nichebladen het goed blijven doen en is het een goed idee om ze meer ruimte te geven? We schatten de kansen in.

1 2 3 7