1

Persdistributie

Pers

Persverkoop in 2022: duidelijke terugval in (quasi) alle categorieën/ 2 december 2022

De verkoop van pers in de krantenwinkels heeft in 2022 de dalende tendens van voor de pandemie hernomen. Dat blijkt uit cijfers van AMP. Ten opzichte van 2021 liet de persverkoop in zijn geheel een daling van om en bij de 13% noteren. Zowel kranten, magazines als boeken delen in de klappen.

De krantenwinkel

VFP hamert op neutraliteit bij toekenning postpunten/ 16 juni 2022

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft VFP om inlichtingen gevraagd over de verkoop van Press Shop en Relay door bpost aan het gokbedrijf Golden Palace. VFP werkte een grondig advies uit dat u als geregistreerde lezer hier kan inkijken.

Pers

Opnieuw Nederlandse kranten van DPG, maar niet in Oost- en West-Vlaanderen/ 29 april 2022

In de week van 2 mei 2022 zal AMP de Nederlandse kranten van DPG Media opnieuw naar Belgische krantenwinkels verdelen. De verdeling van onder andere De Volkskrant en het AD was stilgevallen toen de druk van de Belgische kranten van Lokeren naar Eindhoven verhuisde. De heropstart beperkt zich echter tot de provincies Antwerpen, Limburg en […]

Pers

DPG Media en AMP verteren verhuis naar Eindhoven goed/ 4 april 2022

Het Laatste Nieuws en De Morgen maakten eind maart de overstap naar de drukkerij van DPG Media in Eindhoven. We vroegen DPG Media en distributeur AMP om een eerste evaluatie en die is volgens de betrokkenen uitermate positief.

Pers

Sluiting Lokeren: DPG Media drukt kranten vanaf 29 maart in Eindhoven/ 18 maart 2022

Vanaf dinsdag 29 maart 2022 rollen de kranten van DPG Media van de persen in Eindhoven. De mediagroep heeft een sociaal akkoord gesloten over de sluiting van het Eco Print Center in Lokeren. Volgens AMP zou de impact van de verhuis voor de krantenwinkels beperkt moeten blijven.

Pers

Tijdschrift.be trekt impulslezers naar online/ 10 februari 2022

Op 17 januari 2022 kondigde DPG Media aan te starten met een ‘Netflix voor tijdschriften’. Via Tijdschrift.be kunnen lezers maandelijks toegang krijgen tot de brede selectie van magazines die DPG Media in haar netwerk heeft. Allemaal online weliswaar. Zal dit systeem de klant weghouden uit de krantenwinkel? En hoe denken dagbladhandelaars erover?

Magazine

De Radar eindejaarsvraagjes aan leveranciers/ 20 december 2021

Met het jaareinde in zicht polsten we ook bij een reeks leveranciers naar hun mening over 2021 en hun wensen voor 2022. Ontdek ze in onze eindejaarsvraagjes.

Magazine

“DPG Media kon perfect blijven drukken in Lokeren”/ 26 november 2021

Midden november kondigde DPG Media aan dat het van plan is om haar drukkerij in Lokeren te sluiten. Daarna bleef het stil. Over de impact op de krantendistributie is tot nu toe weinig tot niets bekend. In een interview met Radar laat Tijs Hostyn, die als vakbondssecretaris van ACV-Puls de werknemers bijstaat, zijn licht schijnen over de sluiting van het Eco Print Center.

Pers

DPG Media stopt de persen in Lokeren/ 19 november 2021

DPG Media heeft het voornemen bekendgemaakt om de drukkerij in Lokeren te sluiten. De kans is groot dat de grootste Vlaamse krant vanaf volgend jaar niet meer in België wordt gedrukt. Over de impact op de distributie naar de krantenwinkels heerst nog onduidelijkheid.

1 2 3 8